Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Focus: Verkoop
Focus: Verkoop

Auto uitschrijven

Of u een auto voor de verkoop uitschrijft, is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of u hem nog gebruikt. Als u de auto nog wilt gebruiken, mag u hem niet uitschrijven. Misschien duurt het enkele weken, voordat u de auto verkoopt.

Dat wil zeggen dat er wel kosten aan verbonden zijn als u de auto extra voor de verkoop niet laat uitschrijven.

Het is uw eigen beslissing of u de auto al dan niet uitschrijft. Houd hierbij wel rekening met het volgende: een uitgeschreven auto mag niet meer langs de openbare weg worden geparkeerd of op de openbare weg komen. Daarom kan er met een uitgeschreven auto ook geen proefrit op de openbare weg meer worden gemaakt. Het is dus handiger om de auto niet uit te schrijven. Na de verkoop dient u de wagen meteen uit te schrijven.

Voor een kentekenoverschrijving heeft u de volgende documenten nodig:

  • het kentekenbewijs
  • het eigendomsbewijs

De koper kan de uitgeschreven auto vervolgens met een tijdelijke nummerplaat of een aanhanger ophalen. Als de auto nog op uw naam staat, kan de koper hiermee naar zijn woonplaats rijden. Spreek in dit geval bij voorkeur schriftelijk af dat de koper de auto binnen enkele dagen op zijn naam laat zetten, dus laat inschrijven. Spreek hierbij ook de exacte datum en het exacte tijdstip van de overdracht af. Geef dit ook meteen door aan uw verzekering.

Opmerking

De vraag of een na de eigendomsoverdracht veroorzaakte ongevalschade invloed heeft op de korting op basis van schadevrije jaren van de verkoper als de auto nog niet is overgeschreven, is per verzekeraar verschillend. U dient hiervoor dus contact op te nemen met uw eigen verzekeraar.

Alle artikels

De 7 gouden regels

Auto verkopen · Voorbereiden op de verkoop

Voertuig verkopen

Auto verkopen · Voorbereiden op de verkoop

5 alledaagse auto’s die hun waarde goed behouden

Auto verkopen · Voorbereiden op de verkoop
Ontdek meer