Ga naar hoofdinhoud

10 opties die u niet mag missen op uw nieuwe tweedehandswagen

Bent u op zoek naar een tweedehandswagen, dan weet u vaak op voorhand welk type u juist wilt. Een kleine stadswagen of een stationwagen, een diesel of benzine. Misschien heeft u zelfs al nagedacht over de kleur. Maar heeft u ook al eens nagedacht over de opties?

De uitrusting van een auto kan uw nieuwe aanwinst namelijk maken of kraken. Want auto’s die er op het eerste gezicht compleet identiek uitzien, kunnen dankzij enkele opties toch compleet anders rijden of aanvoelen. Het is dus zeker aangeraden om rekening te houden met de extra’s op tweedehandswagens. We zetten alvast onze 10 favorieten op een rij.

1. Airco

Sommige opties zijn zo simpel dat u er zo over zou kijken. Neem nu de airco. Misschien wel een van dé belangrijkste opties op een auto. Want dankzij die airco blijft u lekker fris en ook aandachtiger. Zoek dus zeker tijdens uw zoektocht naar auto’s met airco. Eveneens belangrijk: test de airco tijdens de testrit om te zien of hij nog koud blaast.

2. Boordcomputer

Bent u ouder dan 30, dan kent u nog een wereld waarin u moest gissen via het brandstofpijltje hoe ver u nog met een auto kon rijden. Sinds de jaren 2000 werd de boordcomputer met daarop het resterende rijbereik gemeengoed in het segment van de kleinere auto’s. Goed meegenomen dus.

AS24 Opties tweedehands boordcomputer

3. Bluetooth

Die smartphone niet aanraken tijdens het rijden is anno 2019 verrekt moeilijk. Waardoor elke oplossing een gewonnen oplossing is. Bluetooth is daarbij een nuttig systeem om uw telefoon te verbinden met uw wagen. Daardoor kunt u handsfree bellen en beter op de weg letten. Al verliest u zelfs mét Bluetooth reactietijd.

4. In delen neerklapbare achterbank

“Overbodig tot je het eens nodig hebt”, dat is de omschrijving van een in delen neerklapbare achterbank. Het zal u namelijk maar eens overkomen dat u met partner en kind op stap bent naar een interieurwinkel om dan tot de vaststelling te komen dat u die nieuwe lamp niet mee kunt nemen omdat de bank niet in twee delen neer kan. Uitermate onhandig.

AS24 Opties tweedehands achterbank

5. Armsteun

Nog zo eentje waar u snel over kunt zien maar die uitermate belangrijk is: een armsteun. Jawel, simpelweg de steun in het midden voor uw arm. Vooral bij kleinere stadswagens is die niet altijd standaard. Maar dankzij die steun worden lange ritten een stuk minder vermoeiend. En dat u er wat extra spullen in kwijt kunt… dat is ook altijd meegenomen natuurlijk.

6. Volwaardig reservewiel of thuiskomertje

Hoewel met uitsterven bedreigd, worden tot op de dag van vandaag auto’s geleverd met volwaardige reservewielen. Het kan uw vakantie-uitje redden als u in het midden van nergens een platte band rijdt. Evenwaardig alternatief: een thuiskomertje (een kleinere noodband met velg om verder te kunnen rijden).

AS24 Opties tweedehands reservewiel

7. DAB-radio

Vlaanderen heeft besloten de FM-band op korte termijn (lees: 2022) uit de ether te laten verdwijnen om plaats te maken voor opvolger DAB (en DAB+). Een massa autoradio’s zullen daardoor geen radiozenders meer kunnen ontvangen. Bent u een audiofiel, dan is het dus aangeraden om uit te kijken naar een auto met “DAB-radio”.

8. Cruisecontrol

Tot op de dag van vandaag worden er nieuwe auto’s verkocht zonder cruisecontrol in de standaarduitrusting. Doe uzelf bij de zoektocht naar een tweedehandswagen op Autoscout24 echter een cadeau, en tik er eentje op de kop met cruisecontrol. Het systeem maakt lange ritten zoveel comfortabeler dat het eigenlijk een no-brainer is.

AS24 Opties tweedehands stuurbediening

9. Parkeerhulp

Hetzelfde kunnen we zeggen over parkeerhulp. Dan hebben we het niet over een systeem dat automatisch een auto parkeert. Nee, dan hebben we het simpelweg over parkeersensoren en/of een achteruitrijcamera. Eenmaal u die hebt ontdekt, is er geen weg meer terug.

10. Veiligheidpacks of –snufjes

Investeerde de vorige eigenaar in een optioneel veiligheidspack? Top! Want elk systeem dat u, uw passagiers en uw auto kan redden is een dikke vette bonus. De lijst is eindeloos. Van simpelweg extra airbags over dodehoekdetectie tot en met een automatische noodrem. Het lijkt overbodig… tot u het eens nodig heeft.

AS24 Opties tweedehands dwarsdoorsnede airbags

Alle artikels

Een mild hybrid, wat is dat nu?

Advies · Auto kopen

Een auto kopen op het Autosalon: ja of nee?

Advies · Auto kopen

Deze plug-inhybrides hebben het ruimste elektrische rijbereik

Advies · Auto kopen
Ontdek meer