Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Elektrische auto’s: zo ziet de gemiddelde Belgische chauffeur eruit

Eigenaars van elektrische auto’s in ons land rijden gemiddeld 90,4 kilometer per dag. 1 op 3 elektrische chauffeurs laadt zijn auto gewoon thuis op aan het stopcontact. Dat stelden EV-technologieleverancier Powerdale en de VUB vast in een onderzoek.

Powerdale en de VUB vroegen 279 eigenaars van een elektrische auto wie ze waren. De bedoeling van het onderzoek is om een profiel op te maken van de ‘early adopter’ van elektrisch rijden in ons land, en zo een zicht te krijgen op welke uitdagingen te wachten staan wanneer steeds meer landgenoten elektrisch rijden.

Elektrische bedrijfswagen

Zo blijkt dat de gemiddelde Belgische EV-chauffeur een man van 46 is, die in 83,5 procent van de gevallen met een elektrische auto van het werk rijdt. Gemiddeld rijdt de elektrische chauffeur 90,4 kilometer per dag. In 84 procent van de gevallen zijn die kilometers voor woon-werkverkeer en privéverplaatsingen.

Thuis laden

In 69 procent van de gevallen is de elektrische auto de belangrijkste auto in het huishouden. De auto in kwestie wordt zelden tot nooit aan een publiek laadpunt opgeladen, maar meestal thuis of op het werk. De wachttijden voor en tijdens het laden en de onderlinge compatibiliteit van laadpassen zijn daarbij de grootste struikelblokken. De helft van de EV-chauffeurs heeft voor het opladen zonnepanelen op zijn dak liggen.

Hoogopgeleid

Tot slot is de gemiddelde Belgische elektrische chauffeur hoogopgeleid, en werkt hij vooral in communicatie- en IT-bedrijven. Zijn voorkeur qua elektrische auto’s gaat (plug-inhybrides meegerekend) naar Tesla, BMW en Nissan.

Alle artikels

Deze 10 auto’s ziet u niet meer terug in 2020

Advies · Auto kopen

Een mild hybrid, wat is dat nu?

Advies · Auto kopen

Een auto kopen op het Autosalon: ja of nee?

Advies · Auto kopen
Ontdek meer