Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Grote gezinnen: de ruimste SUV’s met 7 plaatsen

Of u nu vaak vrienden van uw kinderen meeneemt in de auto of een vijfling verwacht: soms hebt u nu eenmaal een auto nodig met zeven zitplaatsen. Wil u geen monovolume of veredelde bestelwagen, dan zijn dit de grootste SUV’s met een derde zetelrij.

Na uitgebreid onderzoek stelden we deze lijst van tien SUV’s met zeven zitplaatsen samen. Zij bieden de grootste interieurruimte. Hoe we dat hebben gemeten? Niet alle merken geven informatie over de beenruimte op de tweede en derde rij, dus hielden wij rekening met de totale lengte van de auto en de kofferruimte met zeven, vijf of twee zetels. Dit is dus het resultaat:

1. Mercedes-Benz GLS

De grootste Mercedes is ook een van de grootste SUV’s op de Europese wegen. Met een lengte van meer dan 5,2 meter is de interieurruimte indrukwekkend. Of de derde zetelrij nu overeind staat (355 liter aan kofferruimte) of neergeklapt is (890 liter), de Duitser steekt er met kop en schouders bovenuit.

AS24 SUV 7 plaatsen Mercedes GLS

2. BMW X7

BMW kreeg het succes van de Mercedes op de Amerikaanse markt in de gaten en wilde graag de concurrentie aangaan. Dat doet het in de vorm van de gigantische X7. Ondanks zijn royale interieurruimte moet de Beier achtervolgen op zijn rechtstreekse concurrent, met 326 liter aan kofferruimte als zevenzitter.

AS24 SUV 7 plaatsen BMW X7

3. Volvo XC90

De Volvo XC90 is een van de pioniers onder de SUV’s met derde zetelrij. Hij is heel wat concurrenten te slim af met zijn plaatsaanbod. Met twee (echte) plaatsen in de koffer blijft er bovendien nog 314 liter aan laadruimte over.

AS24 SUV 7 plaatsen Volvo XC90

4. Audi Q7

Als u ruimte nodig hebt en de charme van een premiummerk u niet onbewogen laat, dan is de Q7 ideaal. Met de zeven zetels rechtop biedt de 5 meter lange mastodont weliswaar iets minder plaats dan de Volvo XC90. Als vijfzitter zijn de rollen echter omgekeerd: de Duitser heeft zowat 50 liter meer (721 liter tegenover 770 liter).

AS24 SUV 7 plaatsen Audi Q7

5. Skoda Kodiaq

Grote premium-SUV's zijn mooi maar duur. Deze concurrent is iets betaalbaarder: de Skoda Kodiaq. De zwaarste en grootste Tsjech biedt heel wat voordelen. Zoals zijn laadruimte, die varieert van 270 liter als zevenzitter over 720 liter als vijfzitter tot 2.005 liter met alle zetels neergeklapt.

AS24 SUV 7 plaatsen Skoda Kodiaq

6. Land Rover Discovery

Zelfs de grootste gezinsgerichte Land Rover kan met 258 liter als zevenzitter met moeite tippen aan de indrukwekkende interieurruimte van de Skoda. De grote Discovery ligt niet wakker van de kritiek op zijn design: met alle zetels neergeklapt beschikt de Brit over zowat 2.400 liter. U kan er dus makkelijk twee fietsen in kwijt.

AS24 SUV 7 plaatsen Land Rover Discovery

7. Volkswagen Tiguan Allspace

De concurrent van de Skoda komt van moederhuis Volkswagen. De verlengde versie van de Tiguan (4,7 meter) kan uitpakken met een koffer van 700 liter. Met de achterste zetelrij rechtop blijft daar 230 liter van over.

AS24 SUV 7 plaatsen VW Tiguan Allspace

8. Lexus RX 450h L

De Lexus RX L heeft de bijzondere eer de enige zevenzits-SUV te zijn die er alleen als hybride is. Jammer genoeg knagen de batterijen wat aan de beschikbare plaats. Daardoor blijft er van de koffer nog maar 176 liter over als de derde zetelrij rechtop staat.

AS24 SUV 7 plaatsen Lexus RX 450h L

9. Peugeot 5008

Met de naam van een monovolume en de looks van een SUV is de Peugeot 5008 een echte gezinsvriend. De 5008 is trouwens de enige SUV in deze lijst met zetels die individueel verwijderbaar zijn. Als vijfzitter biedt hij maar liefst 780 liter aan ruimte, maar met de zesde en zevende plaats rechtop blijft daar 166 liter van over.

AS24 SUV 7 plaatsen Peugeot 5008

10. Nissan X-Trail

De Nissan X-Trail is de populairste SUV met zeven plaatsen ter wereld, want het is de meest verkochte Nissan ter wereld. Toch scoort hij in deze lijst niet briljant. Van zijn 541 liter grote koffer blijft er amper 135 liter over als zevenzitter.

AS24 SUV 7 plaatsen Nissan X-Trail

Alle artikels

Deze 10 auto’s ziet u niet meer terug in 2020

Advies · Auto kopen

Een mild hybrid, wat is dat nu?

Advies · Auto kopen

Een auto kopen op het Autosalon: ja of nee?

Advies · Auto kopen
Ontdek meer