Keuring en techniek

Naast een mooi uiterlijk speelt ook het innerlijk, dus de technische kwaliteit van een tweedehands auto een belangrijke rol. Als u het onderhoud nauwkeurig en compleet kunt aantonen zal zich dat vertalen in de verkoopprijs.

De technische staat van een gebruikte auto kan niet compleet worden doorgelicht aangezien u niet in de motor, transmissie, elektronica en dergelijke kunt kijken.

Daarom kunt u beter aan de hand van andere factoren conclusies over de technische kwaliteit van de auto trekken: documentatie over reparaties en reserveonderdelen, regelmatige keuringen en facturen voor toebehoren en accessoires spelen hierbij een belangrijke rol. Als u documentatie over de onderhoudsgeschiedenis enz. kunt voorleggen, zal ook het vertrouwen van de geïnteresseerde koper in de technische kwaliteit van uw auto toenemen.

Kort gezegd: regelmatig (door de garage) onderhouden auto's behalen niet alleen hogere prijzen, maar worden ook sneller verkocht. Als u hulp nodig hebt bij het zoeken naar een geschikte garage in uw buurt, kunt u hiervoor op onze website terecht.

Alle artikels

Keuze voor een andere verzekering

Advies · Auto verkopen

De testrit

Advies · Auto verkopen

Contact opnemen met de koper

Advies · Auto verkopen
Ontdek meer