Veranderen van autoverzekering

De BA-autoverzekering is verplicht. Dat wil zeggen dat voor uw auto alleen een kentekenbewijs wordt afgegeven of deze alleen kan worden overgeschreven als u een geldige autoverzekering hebt afgesloten. U kunt de verzekeraar zelf kiezen.

Het aanbod aan verzekeraars is groot en de premies verschillen dienovereenkomstig. Lees hier wanneer en hoe u kunt overstappen.

Elke keer als u van auto verandert, kunt u ook van verzekering wisselen – ook buiten de reguliere opzegtermijn aan het eind van het verzekeringsjaar. Hierdoor kunt u voor uw "nieuwe" auto een andere, voordeligere verzekering kiezen. De verzekering voor uw huidige auto wordt bij de verkoop ervan namelijk beëindigd.

Belangrijk om te weten: bij een nieuwe verzekering voor uw auto, neemt u de korting voor uw schadevrije jaren over. Deze worden namelijk van de oude naar de nieuwe verzekering overgezet. Uw korting gaat dus niet verloren. Als bewijs voor de nieuwe verzekering kunt u de laatste factuur/het polisblad van uw huidige verzekering voorleggen. Hierop staan de schadevrije jaren vermeld. Een autowijziging is altijd een ideale kans om een voordeligere autoverzekering af te sluiten.