Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Opzegging autoverzekering

Wie auto wil rijden, heeft een autoverzekering nodig. De keuze voor de verzekering is helemaal aan u. Er zijn talloze aanbieders die verschillende premies aanbieden.

Vergelijk de verzekeraars daarom goed met elkaar om de voor u meest voordelige en geschikte premie te vinden en sluit vervolgens met de betreffende verzekering een overeenkomst af.

Verzekering overzetten en schorsen

Als u uw auto hebt verkocht, moet u dit zo snel mogelijk aan uw autoverzekering laten weten. Gebruik hiervoor het formulier voor verzekeringen uit de koopovereenkomst. U kunt de verzekering dan naar een andere auto overzetten of laten schorsen. Als u de verzekering overzet, neemt de nieuwe auto de plaats in van de verkochte auto. Dat wil zeggen dat alle kortingen op basis van de schadevrije jaren ook voor de nieuwe auto gelden. Tijdens het schorsen blijven uw kortingen op basis van schadevrije jaren gehandhaafd. Deze worden zogezegd ingevroren, doorgaans gedurende één jaar, soms (afhankelijk van de verzekeraar) tot maximaal 4 jaar. Als u de schorsing van de autoverzekering dus binnen de periode die uw verzekeraar hanteert, opheft, gelden de schadevrije jaren van het moment van schorsing.

Opzegging

Elke autoverzekering kan aan het eind van het betreffende verzekeringsjaar zonder opgaaf van reden worden opgezegd. U kunt uw autoverzekering daarnaast ook opzeggen en naar een andere aanbieder overgaan als u uw auto verkoopt of een nieuwe auto koopt. Met andere woorden: bij elke autowissel hebt u de mogelijkheid om van verzekering te veranderen. Eventueel kunt u dan met een voordeligere verzekering veel geld besparen. Iedere verzekeraar hanteert een andere manier van opzeggen, bij de een is een telefoontje voldoende, de andere wil graag een schriftelijke bevestiging. Als u overstapt naar een andere verzekeraar dan wil de nieuwe verzekeraar het ook vaak voor u verzorgen.

Vrijwaringsbewijs

Belangrijk om te weten: ook als u uw verzekering opzegt, blijft uw korting op basis van uw schadevrije jaren gehandhaafd. Deze worden namelijk van de oude naar de nieuwe verzekering overgezet. Uw korting gaat dus niet verloren. Als bewijs voor de nieuwe verzekering kunt u de laatste factuur/het polisblad van uw huidige verzekering voorleggen. Hierop staan de schadevrije jaren vermeld.

Tip:

  • Gebruik de overstap naar een andere auto ook als overstap naar een nieuwe verzekering. U kunt hiermee veel geld besparen.
  • Bewaar de factuur van uw autoverzekering zorgvuldig. Zij dient ook als bewijs voor uw schadevrije jaren.