Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Focus: Elektrische mobiliteit
Focus: Elektrische mobiliteit

5 voordelen van de elektrische auto (die je misschien nog niet kende)

Vraag het elke EV-rijder maar, een elektrische auto heeft meer voor- dan nadelen. Tijd voor enkele minder bekende voordelen van de elektrische auto!

Ze zijn stil, in sommige gevallen pijlsnel en - door de band heen - beter voor het plaatselijke milieu. De elektrische auto heeft zeker zijn voordelen. Er zijn echter ook minder gekende voordelen waar elke rijder van een EV bijna dagelijks van kan profiteren. Waar we het over hebben? Tijd voor enkele voorbeelden!

Zonder schaamte laten draaien aan de schoolpoort

Feit: je diesel- of benzineauto aan de schoolpoort laten draaien wanneer je te vroeg bent om je kids af te zetten (of op te halen) wordt allerminst in dank afgenomen. De elektrische auto lost dat eeuwenoude euvel van koud lijden in de wintermaanden helemaal. Omdat een elektrische auto geen uitstoot heeft en geen geluid maakt tijdens het werken kan je zonder schaamte lekker warm kamperen aan de schoolpoort. De echte durvers, die zetten hun kinderen af aan de school terwijl ze de EV aan laten staan zodat de cabine lekker warm is bij terugkomst.

Thuis laden, zoals je smartphone

Beeld je even in dat je telkens naar een oplaadstation om de hoek moet om je smartphone op te laden. Nee, een smartphone laad je lekker thuis op, in alle comfort. Dat is niet anders bij een elektrische auto. Thuis laden doe je niet uit noodzaak, je EV thuis opladen doe je voor het comfort.

Ruimtekoningen

Wist je dat de motor van een elektrische auto qua afmetingen ‘tig malen kleiner is dan een verbrandingsmotor? Daardoor moeten de cabines van elektrische auto’s geen rekening houden met grote verbrandingsmotoren. Of anders gezegd: elektrische auto’s bieden vaak een stuk meer binnenruimte zonder groter te zijn qua proporties aan de buitenkant.

Ijskrabben in de winter? Nee dank je!

We kennen het allemaal wel, na een winterse nacht zijn de ruiten van je auto helemaal ijzig geworden. Je weet wat dat wil zeggen: tijd om te krabben! Of toch niet helemaal in het geval van een EV. Verschillende elektrische auto’s laten het namelijk toe om te preconditioneren. Daardoor zal je auto vooraf ingesteld de cabine lekker voorverwarmen en de ruiten ontdooien. Elektrische auto’s die niet over deze functie beschikken vallen trouwens niet uit de boot. Want een EV genereert (via een warmtepomp) sneller warme lucht dan een auto met klassieke verbrandingsmotor.

Billen verbranden in de zomer? Ook dat niet!

Net zoals een EV in de winter kan profiteren van het preconditioneren, geldt hetzelfde voor de zomer. Want dankzij dit systeem hoef je niet meer in een bloedhete auto te stappen. Dat heeft een positief effect op de veiligheid tijdens het rijden. Want een warme cabine verslechtert de aandachtsspanne.

Alle artikels

Druppellader voor je auto: Hoe werk het?

Advies · Opladen en verbruik
Sony verrast op CES met eigen elektrische auto: de Vision-S

De actieradius van de elektrische auto

Advies · Opladen en verbruik
Elektrische Fisker Ocean haalt bereik van maximaal 480 kilometer

Laadpalen - zo laad je je elektrische auto op

Advies · Opladen en verbruik
Ontdek meer