Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Across brengt plug-inhybridekracht naar Suzuki

Omdat ook Suzuki zich moet zetten naar de strengere ecoregels heeft het merk drastische keuzes gemaakt. Dankzij een samenwerking met Toyota mag het haar eigen sausje zwieren over de RAV4 PHEV. De Suzuki Across is geboren!

Als kleine constructeur beschik je niet over de gigantische budgetten om te investeren in elektrificatie. Waardoor je in deze tijden best hulp kan gaan zoeken bij de grote consortiums. Suzuki ging aankloppen bij Toyota en werd warm onthaald. Het resultaat is een “kapitaal alliantie” én gedeelde techniek.

Leentje buur

Vooral voor Suzuki is dat uitermate interessant. Want het kleine Japanse merk krijgt van Toyota zowel de Corolla stationwagen als de RAV4 ter beschikking. Twee auto’s die in hun huidige generatie gelauwerd worden voor hun rijkwaliteit, afwerking en hybridemotoren.

Suzuk Across 2020

Hoewel werd gedacht dat Suzuki haar eigen karkas over de basis zou draperen bleek dat wat overmoedig, want de eerste vrucht, de Across, is een exacte kopie van de RAV4. Het is te zeggen, een unieke voorbumper en Suzuki-badges rondom moeten het onderscheid maken maar dan heb je het zo wel gehad. Zelfs de Toyota-hybride-badges tekenen prominent aanwezig!

22 g/km CO2.

Al heb je dan meteen het belangrijkste aan deze Across. Want dit is Suzuki’s eerste plug-inhybride. Daarvoor gebruikt Suzuki de 2.5-liter viercilinder benzine van Toyota die gekoppeld is aan twee elektromotoren. In de RAV4 PHEV is dat systeem alvast goed voor 306 pk.

Suzuk Across 2020

Samen met een accu van 18.1 kWh moet de elektrische range daarenboven een riante 75 kilometer bedragen - op papier. De CO2-uitstoot? 22 g/km (WLTP). Een zegen voor Suzuki! Want deze Across kan het merk wel eens sterker neerpoten op de zakelijke markt.

Suzuk Across 2020

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Hyundai Tucson scherpt zich aan voor generatie vier

Autonieuws

Goed nieuws: Suzuki Jimny leeft verder als lichte vracht!

Autonieuws

Volkswagen schuift Golf Variant naar voren met meer binnen- en kofferruimte!

Autonieuws
Ontdek meer