Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Aston Martin DBX: Voor Charlotte

Aston Martin pakt uit met zijn eerste SUV. Daarmee wil CEO Andy Palmer een nieuw publiek bereik dat zich maar matig interesseert in de ‘James Bond’ Astons: vrouwen.

Aston Martin-CEO Andy Palmer stelt vast dat zijn klantenbestand momenteel slechts voor tien procent uit vrouwen bestaat. Daarbij vooral Chinese vrouwen, maar dit terzijde. Palmer heeft zelfs een typeklant voor de DBX voor ogen: ze is 40 jaar, woont aan de Amerikaanse Westkust, heeft een gezin… en ze luistert naar de naam Charlotte. Haar rol voor Aston is gigantisch. Met deze SUV wil Aston Martin zijn jaarlijkse productie zien groeien naar 6.000 auto’s… waarvan 5.000 DBX’en.

Aston Martin-DBX-2021-1280-0e

Cayenne

Daarmee moet de DBX dezelfde rol spelen als de Cayenne bij Porsche: de redder van het sportwagenmerk. Dat is meer dan nodig. Aston Martin mag zich dan wel in één van de meest stabiele periodes in zijn bestaan bevinden, het is duidelijk dat het merk steeds het risico loopt op in (financieel) zwaar weer te belanden. Zeker met alle Brexit-perikelen. Aston Martin heeft gigantische investeringen gedaan in een tweede fabriek. Die moeten terugverdiend worden. En net als de Cayenne dat doet voor de 911, moet de DBX Aston in staat stellen om nieuwe Vantages te maken.

Aston Martin-DBX-2021-1280-03

V8

Onder de motorkap van de Aston Martin DBX steekt de 4-liter biturbo V8 benzine van AMG, die ook in de Vantage en in de DB11 terug te vinden is. Hij beschikt over 550 pk en 700 Nm die langs een negentrapsautomaat naar de vier wielen gaan. Hij weegt 2,2 ton en vliegt naar 100 km/u in 4,5 seconden. Dankzij zijn pneumatische ophanging kan hij de rijhoogte laten variëren. Hij kan 4,5 centimeter omhoog en 5 centimeter lager komen. Via een elektronische controle van de koetswerkbewegingen moet hij ook in de bochten zijn mannetje staan, net als een Cayenne of een Lamborghini Urus.

Aston Martin-DBX-2021-1280-15

Skibotten

Maar goed, dit moet ook duidelijk de Aston worden voor iemand met een gezin. En dus is de koffer van 631 liter belangrijk, is het belangrijk dat de achterbank neer kan en dat hij over opties beschikt als een verwarmingssysteem voor skibotten. Charlotte gaat dus ook af en toe naar Aspen, dat weten we ook weer. Oh ja, ze heeft ook een hond, want Aston biedt een kit aan om die te vervoeren en zelfs om die af te spoelen na de herfstige boswandeling. De Aston Martin DBX komt in het tweede trimester van 2020 op de markt, met een prijskaartje dat rond 200.000 euro schommelt.

Aston Martin-DBX-2021-1280-27

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Brits bedrijf bouwt je BMW M3 CSL om naar handbak

Autonieuws

Betekent ongeluk met Duitse Tesla einde van touchscreens in auto’s?

Autonieuws

Mercedes T-Klasse: Familiebusje komt zo

Autonieuws
Ontdek meer