Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Audi steekt Q2 in nieuw jasje (2020)

Audi geeft haar compacte crossover Q2 na vier jaar een opfriskuur. Die zwaait met nieuwe looks en een 1.5 turbobenzine met 150 pk.

In 2016 besloot Audi een crossover te lanceren onder de Q3. Die kreeg - geen verrassing - de naam Q2 opgespeld. Het zowat meest eigenzinnig karretje in de Audi-stal krijgt nu een opfriskuur waardoor hij zich beter moet kunnen wapenen tegenover de concurrentie.

Polyamorie

Alles begint alvast met de styling. Want de facelift drapeert Audi’s nieuwe designtaal over de Q2. Die taal predikt scherpte. Met dank aan een overdaad aan sterke lijnen en polygonen. Het wat bolle frontje van de voorganger gaat dan ook compleet op de schop. In de plaats komt een snuit die bijna volledig uit grille en roosters bestaat. Hate it or love it.

Audi Q2 facelift 2020

Aan de achterzijde van hetzelfde laken een broek. Want ook daar tekenen plots koelsleuven present. Het is te zeggen: de illusie van koelsleuven. Want die driehoeken op de uitersten zijn er natuurlijk puur voor de esthetiek. Aan de binnenzijde ging Audi iets subtieler te werk. Zo kom je aangepaste ventilatiemonden en een nieuwe versnellingspook voor de automaat tegen. Alcantara heeft afgedaan, voortaan krijg je Dinamica microfiber. Kijk, het zit ‘m in de details.

1.5 neemt het voortouw

Of er ook technische veranderingen zijn? Uiteraard! Te beginnen met de standaard LED-koplampen. Leuk voor de looks, ook belangrijk voor de veiligheid. Over veiligheid gesproken; je Q2 kan je voortaan ook uitrusten met een adaptieve cruisecontrol. Je zou het niet verwachten maar tot voordien was dit niet mogelijk.

Audi Q2 facelift 2020

Onder de kap spreekt het merk met de vier ringen van 5 motoren: 3 maal TFSI en 2 maal TDI! Bij de lancering wordt die keuze evenwel beperkt tot een 1.5-liter viercilinder turbobenzine (TFSI) met 150 pk en 250 Nm koppel. Die wordt standaard aan een handbak met zes versnellingen gehangen maar kan ook sparren met een zeventrapsautomaat... mits je extra duiten neerlegt. Tegen het einde van het jaar zal Audi het motorengamma vervolledigen. Een plug-inhybride? Daar wordt met geen woord over gerept. Al heeft dat er vooral mee te maken dat de Q2 nog op fundamenten rolt die niet voorzien zijn voor elektrificatie. De sportieve SQ2? Die zal binnenkort nog wel verschijnen met opgefriste looks.

Audi Q2 facelift 2020

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Nissan Z Proto is begeerlijke sportwagen die Europa passeert

Autonieuws

Jaguar F-Pace facelift zit 'm vanbinnen (2020)

Autonieuws

Suzuki Swace is Toyota Corolla in vermomming

Autonieuws
Ontdek meer