Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Bentley Bentayga Hybrid: opnieuw aan de stekker (2021)

Na de facelift van zijn SUV heeft Bentley opnieuw een Hybrid aan het Bentayga-gamma toegevoegd. Die krijgt een grotere batterij die hem volledig elektrisch 50 kilometer ver moet brengen.

De Britse constructeur Bentley zet de volgende jaren volop in op elektrificatie. Tegen 2030 wil het merk volledig elektrisch door het leven, in de nabije toekomst moet het aantal hybride modellen stevig toenemen. Dit jaar volgen er twee stekkermodellen bij Bentley, waarvan deze Bentayga de eerste wordt.

AS24 Bentayga achter

De basis van de hybride aandrijflijn vormt een 3.0 V6 turbobenzine, die ook in de vorige Bentayga Hybrid dienstdeed. Tussen dit blok en de versnellingsbak huist een elektromotor van 126 pk en 350 Nm. Het systeemvermogen van de Bentayga Hybrid komt uit op 449 pk en 700 Nm. De lithium-ionbatterij is groter dan voordien: ze heeft nu een capaciteit van 17,3 kWh. Volgens de NEDC-cyclus levert dat een volledig elektrisch rijbereik van 50 kilometer op.

AS24 Bentayga interieur

Deze Bentayga Hybrid krijgt dezelfde faceliftwijzigingen als de gewone versies van de SUV. Dat betekent dat ook hij een prominenter radiatorrooster en nieuwe koplampen kreeg, en dat achteraan de ellipsvormige achterlichten van onder meer de Continental GT opduiken. Binnenin noteren we een hertekend dashboard met nieuw infotainmentsysteem van 10,9 duim, een hertekend stuur en dito zetels.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Golf GTI-vermogen voor Seat Tarraco

Autonieuws

Revolutie bij Renault: nieuwe elektrische R5

Autonieuws

Porsche viert 25 jaar Boxster met speciale editie

Autonieuws
Ontdek meer