Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Bericht: Skoda Karoq – Kleine Kodiaq

De Kodiaq krijgt een kleine broer bij Skoda, de Karoq. Die is van omvang vergelijkbaar met de VW Tiguan. Daarmee krijgt de Yeti een opvolger bij Skoda.

De Karoq is te vergelijken met de Seat Ateca, de hippe kleine SUV van de Spaanse VW-dochter. Aangezien je momenteel blijkbaar nooit genoeg SUV’s in de showrooms kan staan hebben, mag de componentenbank van de VW Tiguan dienen voor nog een Skoda SUV.

Een medium

De Kodiaq is ook gebaseerd op de Tiguan, maar is een stuk groter. De Karoq wordt dan weer 10 centimeter korter dan de Tiguan, hij eindigt in de lengte op 4,38 meter, in de breedte op 1,84 meter en in de hoogte op 1,60 meter. Daarmee is hij enkele centimeters langer dan de Ateca. Hij wordt zo een tussenmaatje, maar gezien de populariteit van de compacte SUV’s, heeft hij een groot verkoopspotentieel voor Skoda, waar de Kodiaq toch meer dan één geïnteresseerde afschrikt met zijn prijs.

Zoals het een Skoda past, beschikt hij over een erg praktische koffer, die standaard 521 liter ruim is, en met neergeklapte achterbank wordt dat 1.630 liter. Weinig gebruikelijk nog, maar de achterbank kan zelfs worden verwijderd en dan beschik je over 1.810 liter aan kofferruimte.

Auto & pijl

Skoda voorziet in een ruim motorenpallet, met 1.0, 1.5, 1.6 en 2.0 benzines en diesels, met vermogens van 115 pk tot 190 pk. Alleen die laatste, met de 2.0 TDI heeft standaard vierwielaandrijving. Daarmee sleept de Karoq tot 2 ton. Hij beschikt over een indrukwekkend technologisch aanbod, met onder meer internet en smartphone-mirroring via Apple CarPlay of Android Auto. Vanaf Ambition is led-licht standaard.

Wat nog? Dat we hem op 18 mei voor het eerst zonder camouflage zien, en dat hij net na de zomer debuteert. En oh ja, die naam. Die komt net als Kodiaq uit de Inuït-taal in Alaska en is blijkbaar een samentrekking van ‘auto’ en ‘pijl’.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Elon Musk hint naar goedkopere Tesla Model 2 hatchback

Autonieuws

Ford Mustang Mach-E 1400 is EV met 7 elektromotoren

Autonieuws

Dak eraf: Skoda Slavia is Scala speedster

Autonieuws
Ontdek meer