Ga naar hoofdinhoud

Bericht: Test in echte verkeer – VW rijdt autonoom door Hamburg

Volkswagen is begonnen met de eerste ‘live’ tests met autonoom rijden, met vijf Golfs die een parcours in Hamburg volgen.

Ze hebben wat weg van de auto’s die voor Google Maps de kaarten in beeld brengen. Maar deze elektrisch aangedreven Golfjes zitten propvol technologie. Ze beschikken over 11 laser scanners, 7 radars en 14 camera’s die hen over een testparcours van 3 kilometer in Hamburg gidsen. De auto’s kunnen tot 5 gigabyte aan data per minuut versturen.

Bijleren

In eerste instantie gaat het nog vooral om een leerproces waarbij VW het autonoom rijden verder wil verfijnen aan de hand van levensechte situaties. Daarom is er nog steeds een bestuurder aan boord die kan ingrijpen. Maar de auto’s zijn wel al in staat om het merendeel van de rijhandelingen helemaal zelf te doen. Hamburg paste op het testparcours de verkeerslichten aan zodat die kunnen communiceren met de Golfjes. Bovendien moet in 2020 een testparcours van 9 kilometer in de stad klaar zijn. Hamburg wil een voortrekkersrol spelen voor mobiliteitsprojecten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Autosalon van Brussel: Een Renault Captur of anders…

Autonieuws

Autosalon van Brussel: Een Fiat 500 of anders…

Autonieuws

Autosalon van Brussel: Een Peugeot 3008 of anders…

Autonieuws
Ontdek meer