Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Bericht: Test in echte verkeer – VW rijdt autonoom door Hamburg

Volkswagen is begonnen met de eerste ‘live’ tests met autonoom rijden, met vijf Golfs die een parcours in Hamburg volgen.

Ze hebben wat weg van de auto’s die voor Google Maps de kaarten in beeld brengen. Maar deze elektrisch aangedreven Golfjes zitten propvol technologie. Ze beschikken over 11 laser scanners, 7 radars en 14 camera’s die hen over een testparcours van 3 kilometer in Hamburg gidsen. De auto’s kunnen tot 5 gigabyte aan data per minuut versturen.

Bijleren

In eerste instantie gaat het nog vooral om een leerproces waarbij VW het autonoom rijden verder wil verfijnen aan de hand van levensechte situaties. Daarom is er nog steeds een bestuurder aan boord die kan ingrijpen. Maar de auto’s zijn wel al in staat om het merendeel van de rijhandelingen helemaal zelf te doen. Hamburg paste op het testparcours de verkeerslichten aan zodat die kunnen communiceren met de Golfjes. Bovendien moet in 2020 een testparcours van 9 kilometer in de stad klaar zijn. Hamburg wil een voortrekkersrol spelen voor mobiliteitsprojecten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Brits bedrijf bouwt je BMW M3 CSL om naar handbak

Autonieuws

Betekent ongeluk met Duitse Tesla einde van touchscreens in auto’s?

Autonieuws

Mercedes T-Klasse: Familiebusje komt zo

Autonieuws
Ontdek meer