Bericht: Test in echte verkeer – VW rijdt autonoom door Hamburg

Volkswagen is begonnen met de eerste ‘live’ tests met autonoom rijden, met vijf Golfs die een parcours in Hamburg volgen.

Ze hebben wat weg van de auto’s die voor Google Maps de kaarten in beeld brengen. Maar deze elektrisch aangedreven Golfjes zitten propvol technologie. Ze beschikken over 11 laser scanners, 7 radars en 14 camera’s die hen over een testparcours van 3 kilometer in Hamburg gidsen. De auto’s kunnen tot 5 gigabyte aan data per minuut versturen.

Bijleren

In eerste instantie gaat het nog vooral om een leerproces waarbij VW het autonoom rijden verder wil verfijnen aan de hand van levensechte situaties. Daarom is er nog steeds een bestuurder aan boord die kan ingrijpen. Maar de auto’s zijn wel al in staat om het merendeel van de rijhandelingen helemaal zelf te doen. Hamburg paste op het testparcours de verkeerslichten aan zodat die kunnen communiceren met de Golfjes. Bovendien moet in 2020 een testparcours van 9 kilometer in de stad klaar zijn. Hamburg wil een voortrekkersrol spelen voor mobiliteitsprojecten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Italdesign GT-R50: Een Nissan van 1 miljoen

Autonieuws

Jaguar F-Type: Red de coupé

Autonieuws

Schmidt OSS Project Blitz: Porsche 912 op elektriciteit

Autonieuws
Ontdek meer