Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bloedsnelle Tesla Model S Plaid en Model X Plaid hebben eindelijk hun prijs

De Tesla Model S is terug van weggeweest. Je kunt hem vanaf nu bij ons bestellen in de bloedsnelle Plaid-uitvoering. Ook de Model X is in ons land als Plaid beschikbaar.

Wat is er volgens de film Spaceballs (1987) nog net iets sneller dan ludicrous? Inderdaad: plaid. Tesla-opperhoofd en oppergeek Elon Musk haalt de benamingen voor de rijmodi en snellere varianten inderdaad van deze cultfilm uit de jaren 80. En welnu: de Tesla Model S en zijn ludicrous-rijmodus is bij ons even weggeweest, maar keert nu terug in zijn beruchte Plaid-versie.

Tesla Model S Plaid (2022) rijdend, achteraanzicht

Yoke-stuur

Dat betekent dat de Model S vanaf nu bestelbaar is met drie elektromotoren, die in totaal maar liefst 1.020 pk op de wielen loslaten. Daardoor schiet de Model S sneller dan ooit uit de startblokken: 0-100 km/u neemt amper nog 2,1 seconden in beslag. Daarnaast krijgt de Plaid aanpassingen aan de koeling, elektronica en het chassis, en introduceert hij nu ook bij ons het beruchte vliegtuigachtige yoke-stuur. Kostprijs van de Tesla Model S Plaid in ons land? 139.990 euro.

Tesla Model S Plaid (2022) interieur

Snelst accelererende SUV

Ook de Model X krijgt een Plaid-versie met dezelfde aandrijflijn en hetzelfde vermogen. De forse SUV zet natuurlijk iets meer gewicht in beweging, maar dat neemt niet weg dat een sprinttijd naar 100 km/u in 2,6 seconden nog steeds hallucinant snel is. Tesla noemt de Model X Plaid dan ook zonder verpinken de snelst accelererende SUV die momenteel in productie is. Hij krijgt een prijskaartje mee van 143.990 euro.

Tesla Model X Plaid (2022) rijdend, vooraanzicht

Bestel je vandaag een Model S of Model X Plaid, dan mag je die tussen eind dit jaar en februari volgend jaar aan je laadpaal verwachten. Later opent Tesla de orderboeken voor de iets klassiekere maar nog steeds bliksemsnelle Dual Motor AWD-versies van de Model S en Model X. Die versies worden in 2023 verwacht.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Caterham gaat nog meer retro met Super Seven 160 en 2000

Autonieuws

Nieuwe Ford Mustang houdt V8 en manuele bak

Autonieuws

Daarom geeft je snelheidsmeter zo’n hoge topsnelheid aan

Autonieuws
Ontdek meer