Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

BMW X2 xDrive25e toont opgefrist smoelwerk

Het is een drukke week voor BMW, want naast de 5 Reeks en 6 Reeks facelift, lanceert het ook nog een opgefriste X2. Zoals verwacht rolt die tevoorschijn in plug-in-plunje.

Je zou stout kunnen zeggen dat BMW nieuws aan het maken is om nieuws te maken. Want in essentie is deze X2 xDrive25e geen verrassende nieuwigheid. Meer nog, op het autosalon van Brussel stond deze knaap al te blinken met al zijn plug-incharmes. Nu de wagen richting de dealer rolt heeft BMW besloten de X2 meteen ook een subtiele visuele update te geven.

The face

Die facelift draait letterlijk rond “the face”, want BMW trekt de voorzijde van de compacte crossover strak. Weg zijn de driehoekige ventilatiegaten en ronde mistlichten, in ruil krijg je een veel serieuzer gezicht. Standaard LED-lichten zorgen er voor dat die ronde mistlichten niet meer nodig zijn, terwijl een nieuwe blauwe lakkleur (Phytonic Blue) het geheel afrond.

BMW X2 facelift

De belangrijkste update is natuurlijk die plug-invariant. Voluit luistert die naar X2 xDrive25e. In tegenstelling tot zijn grotere broertjes gebruikt deze plug-in een driecilinder turbobenzine in de basis. Samen met een elektromotor van 94 pk beschikt de X2 met stekker daardoor over 220 pk en 385 Nm koppel. Goed voor een sprint naar de honderd van 6.8 seconden. De accu van 10 kWh zorgt er voor dat je tot 57 kilometer ver moet geraken op elektrokracht. De CO2-uitstoot bedraagt alvast 42 g/km. Naast de X2 met stekker staat ook nog de 18i, 20i, 16d, 18d, 20d, 25d en M35i in de catalogus. Voor ieders wat wils dus.

BMW X2 facelift

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Audi e-tron doet aan sport: e-tron S!

Autonieuws

Land Rover Defender ook als lichte vracht: Defender Hard Top

Autonieuws

Toekomst Autosalon Genève onduidelijk

Autonieuws
Ontdek meer