Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Budgetbewuste koper opgelet: Dacia onthult nieuwe Sandero!

Het Roemeense Dacia heeft deze week het doek getrokken van de alweer derde generatie Sandero. In economisch onzekere tijden kan dit wel eens een absoluut verkoopmonster worden.

Hoewel Dacia bij zijn lancering in West-Europa bron was voor de nodige spot, wist de Roemeense constructeur onder de vleugels van Renault de voorbije jaren uit te groeien tot een absolute verkoopstopper. Met Duster voorop en Sandero in zijn kielzog. Die Sandero is nu klaar om voor de derde keer klanten naar de Dacia-showroom te trekken. Jep, Sandero MK.3 is officieel!

Clio voor het werkvolk

De fundamenten blijven daarbij ongewijzigd. De Sandero is een compacte hatchback met vijf deuren die je desgewenst ook kan krijgen als verhoogde - en stoerdere - Stepway. Een soort van Renault Clio of Captur voor het werkvolk zeg maar. We verdenken Sandero er zelfs stiekem van dat hij op het onderstel van de nieuwe Clio en Captur rolt. Al wil Dacia op dit moment die informatie nog niet lossen.

Dacia Sandero new 2020

Nu mogen we van de Roemenen vooral weten hoe hij er uit komt te zien. En eerlijk is eerlijk, zo op het eerste gezicht kan je nog moeilijk van een budgetkarretje spreken. De snuit is expressief met led-dagrijverlichting, de motorkap is gespierd en de achterkant modern. De schuchtere budgetauto lijkt wel uitgegroeid tot zelfzekere knaap. Al mag je natuurlijk niet vergeten dat het hier zonder twijfel over de topuitvoeringen gaat. Een wit exemplaar met grijze bumpers en wieldoppen? Het zal waarschijnlijk ook nog kunnen.

Onder de psychologische grens?

Dé hamvraag blijft evenwel voor welke prijs Dacia de Sandero in de cataloog zal zetten. Het uitgaande model heeft een startprijs van amper 8.490 euro… met drie maanden gratis brandstof! Bij Dacia zijn ze zonder twijfel dan ook stevig met het telraam bezig om de nieuwe generatie onder de psychologische grens van 10.000 euro te houden.

Dacia Sandero new 2020

Geen simpele opdracht, want nieuwe auto’s moeten vanuit Europese regelgeving beschikken over hypermoderne motoren en een rits standaard veiligheidsnufjes. Zaken die de prijs vlot doen aantikken. Eind deze maand belooft Dacia alvast alle informatie uit de doeken te doen. De Logan sedan die je op de plaatjes ziet. Die komt trouwens niet meer naar België. Of dat ook meteen het einde betekent van de Logan MCV stationwagen? We vrezen van wel.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Nissan Z Proto is begeerlijke sportwagen die Europa passeert

Autonieuws

Jaguar F-Pace facelift zit 'm vanbinnen (2020)

Autonieuws

Suzuki Swace is Toyota Corolla in vermomming

Autonieuws
Ontdek meer