Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren. Gebruikt u toch liever het oude design? Klik bovenaan het menu om terug te gaan.

Chevrolet Camaro: Zeldzaam en toch ‘maar’ 100.000 dollar

Een verzamelaar is bij toeval op een extreem zeldzame Chevrolet Camaro uit 1968 gebotst. Gek genoeg is hij volgens schattingen ‘maar’ 100.000 dollar waard. Tiens.

Het is de droom van elke autoliefhebber: een schuur openen en daarin onder lagen stof een schat aantreffen. Dat overkwam recent een Amerikaanse verzamelaar, die de ultieme Camaro vond. Maar… is 100.000 dollar dan niet wat weinig?

59 cent

Dat komt omdat hij oorspronkelijk maar 59 cent kostte. Die zeldzame Camaro is in werkelijkheid een speelgoedautootje van Hot Wheels. Wat hem ineens bijzonder duur maakt. Maar dit is dan ook niet zomaar een stuk speelgoed. Dit is één van de eerste 16 modellen die Mattel produceerde voor Hot Wheels, een reeks die het bedrijf in 1968 opstartte. Alsof dat op zich niet voldoende is, kijken we ook nog eens naar een autootje dat in een uitzonderlijk goede staat verkeert. Uitsluitend voorzichtige vorige eigenaars.

hot-wheels-chevrolet-camarao

Bovendien: eigenlijk had dit autootje nooit in de handel mogen belanden. Net als echte constructeurs had ook Mattel eerst enkele prototypes gemaakt, herkenbaar aan hun witte email laag die alle foutjes in de miniatuur moesten blootleggen. Deze Camaro is één van die prototypes, die toevallig ingepakt en verkocht is.

hot-wheels-chevrolet-camarao-2

De auto is inmiddels onderzocht door een Hot Wheels-expert… jawel, dat is een beroep. Die heeft de Camaro authentiek verklaard. Hij is dus minstens 100.000 dollar waard… wat het dubbele is van de basisprijs van een huidige, nieuwe, echte Camaro. Waar had ik de Matchboxkes ook weer gelaten?

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Mercedes C-111 II: Laboratorium voor alle andere Mercedes’en

Autonieuws

Skoda: Hoe blijft de auto coronavrij?

Autonieuws

VW e-Bulli: Meer dan een stunt

Autonieuws
Ontdek meer