Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Chinese BYD EA1 belooft 1.000 kilometer rijbereik

De Chinese constructeur BYD heeft op het salon van Shanghai de EA1 laten zien. Die gebruikt een nieuw platform en gloednieuwe batterijtechnologie.

Op het virtuele salon van Shanghai schermen constructeurs met conceptcars en nieuwe elektrische auto’s. Eén merk springt er echter uit: BYD. Het merk, dat bij ons weinig bekend is, stelt twee nieuwe modellen en een gloednieuw platform voor met revolutionaire batterijtechnologie.

“Blade”-batterij

Net als alle elektrische platforms heeft het “e-Platform 3.0” van BYD een skateboardstructuur: een motor vooraan of achteraan en een batterij die in de vloer is ingewerkt. Niets revolutionairs op het eerste gezicht, maar de batterij zelf verdient meer aandacht. Ze gebruikt een nieuwe celtechnologie die BYD ‘blade’ doopt, Engels voor ‘scheermes’.

AS24 BYD statisch voor

De cellen zijn rechtstreeks in de structuur geïntegreerd, maar de nieuwe technologie laat de batterij ook toe om veel meer energie op te slaan in dezelfde oppervlakte. Het resultaat is een rijbereik van 1.000 kilometer en dankzij de structuur op 800 volt kan ze 150 kilometer rijbereik bijladen in amper 5 minuten.

Nog indrukwekkender is dat deze BYD naar 100 km/u sprint in 2,9 seconden. Zei er iemand dat Chinese auto’s saai en banaal waren? De Chinezen laten tot slot ook weten dat het nieuwe platform niet alleen voorbehouden is voor BYD-producten. Het merk wil het ook met andere merken delen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Abarth 1000 SP: uniek eerbetoon aan het origineel

Autonieuws

Elektrische auto’s goedkoper dan benzine? Ten laatste in 2027

Autonieuws

Mercedes mikt op elektrische ludospace met Concept EQT

Autonieuws
Ontdek meer