Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Ford Evos – Voorloper van Mondeo… en Capri?

Ford verschijnt in Frankfurt met deze ravissante Evos conceptstudie. Hij geeft al aan welke richting het uitgaat met de Mondeo, maar is misschien ook de voorbode van een nieuwe Capri?

Een vierdeurscoupé met vier vleugeldeuren, kan het nog spectaculairder? Ford is in elk geval reeds zeker van een publiekstrekker op zijn stand in Frankfurt. Maar er is meer aan de hand met de Evos.

Veel concurrentie

Zoals Ford wel vaker doet, geeft de Evos de designrichting aan die Ford uit wil. Zo doet de lengte van de Evos denken aan die van een Mondeo: 4,50 meter. Met een hoogte van 1,36 meter is hij dan weer een rasechte coupé. De kunst is om verder te kijken dan wat het oog vertelt. Het ontbreekt Ford momenteel aan een vierdeurscoupé, zoals de VW Passat CC. Reken daarbij het succes van Citroëns DS-verhaal, en het is duidelijk dat Ford een premium middenklasser hard nodig heeft. En waarom zou die dan niet de badge ‘Capri’ kunnen dragen? Want Mondeo CC is toch zo droog, niet?

Ford laat zelf nog niet te veel in zijn kaarten kijken, maar geeft gewoon aan dat het een nieuwe designrichting klaar heeft. Het trapeziumvormige radiatorrooster wordt een vaste waarde op toekomstige Fords, net als de geprononceerde wielkasten en de hoge schouderlijn. We mogen ons aan enkele uitgesproken sportieve Fords verwachten, blijkbaar.

In de wolk

Het interieur vertoont die typische uitbundigheid van een showcar, maar de telematica is wel interessant. Via een internetverbinding kan data van de gebruiker van een cloud (wolk) afgehaald worden: muziek, contactgegevens, een agenda,...

Natuurlijk gaat het hier om een hybride, met benzinemotor en lithium-ion batterijen die aan het stopcontact kunnen worden opgeladen. Volledig elektrisch rijden behoort tot de mogelijkheden. Of we de Evos echt zoals hier in productie zullen zien komen, is onwaarschijnlijk. (mh/sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Mini Cooper Electric (2023) banner

Video: bekijk de nieuwe Mini Cooper Electric van dichterbij (2023)

Autonieuws
VW Tiguan (2023) banner

Nieuw: Volkswagen Tiguan, met en zonder stekker (2023)

Autonieuws
Volvo diesel (2023) banner

Volvo zwaait dieselmotor volgend jaar finaal uit

Autonieuws
Ontdek meer