Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren. Gebruikt u toch liever het oude design? Klik bovenaan het menu om terug te gaan.

Corona: De band valt stil

Door het coronavirus sluiten verschillende autofabrieken tijdelijk de deuren. Onder meer Fiat, Ferrari en Lamborghini hebben momenteel hun productie stilgelegd. Ook de Franse PSA-groep sluit zijn fabrieken.

Her en der in Europa moeten constructeurs fabrieken stilleggen door de gevolgen van het coronavirus. Italië is momenteel het zwaarst getroffen. Prestigeconstructeurs Ferrari en Lamborghini houden hun fabrieken alvast tot eind maart gesloten. Bij Ferrari zou een gebrek aan onderdelen aan de basis liggen.

Vle Enzo Ferrari 01

PSA volgt

Ook Fiat meldt dat het al zijn Italiaanse fabrieken gesloten houdt tot zeker 27 maart. Ook de Fiat-fabrieken in Servië en Polen blijven dicht. Naast de medische gronden zal vast ook meespelen dat het weinig zin heeft om auto’s te produceren op een moment dat je mag verwachten dat de markt tot stilstand zal komen. De Franse PSA-groep sluit maandagnamiddag nog zijn fabriek in sluiten, waarna dinsdag ook de sites in Poissy, Rennes en Sochaux volgen. Bij Renault wordt vooralsnog wel gewerkt in Frankrijk, behalve in Flins waar onvoldoende onderdelen zijn. Renault moest wel zijn fabrieken in Spanje sluiten, iets wat ook Ford en Nissan moesten doen. VW legde wel de fabriek in Slovakije plat, maar in Duitsland blijven de fabrieken voorlopig nog open. Opel sluit wel de deuren. Overigens lijkt het niet overal naar de zin van het personeel dat fabrieken open blijven. In Tsjechië vragen de vakbonden om een quarantaineperiode van twee weken bij Skoda en Hyundai. Bij ons legde het personeel van Audi Brussels deze ochtend het werk neer om meer beschermende mondmaskers en handschoenen te vragen.

O1A9862 low-(3)

Doe het zelf

Enig lichtpuntje: wie niet zonder auto-assemblage kan, vindt misschien soelaas in de nieuwste Lego-kit. In de Creator-reeks is voortaan deze prachtige Fiat 500 beschikbaar met 960 onderdelen. 85 euro in de webwinkel van Lego, en misschien het redmiddel om al niet bij dag 2 van de quarantaine uw kinderen achter het behang plakken. (UPDATE 16/03/20: Ook Renault sluit nu zijn fabrieken in Frankrijk)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Mercedes C-111 II: Laboratorium voor alle andere Mercedes’en

Autonieuws

Skoda: Hoe blijft de auto coronavrij?

Autonieuws

VW e-Bulli: Meer dan een stunt

Autonieuws
Ontdek meer