Ga naar hoofdinhoud

Corvette C7 Z06: 2,7 miljoen dollar aub!

Een Corvette C7 Z06 is vorige week op een veiling verkocht voor een hallucinant bedrag: 2,7 miljoen dollar. Maar het was dan ook niet zomaar een veiling… niet zomaar een Corvette.

Deze Corvette is de allerlaatste C7 die van de band is gerold. Dit is het einde van een tijdperk voor de Corvette, die niet langer de motor vooraan zal hebben. De nieuwe generatie Corvette, de C8, vernieuwt door voor het eerst voor een centraal achteraan geplaatste motor te opteren. Zo moet hij beter gewapend zijn voor de strijd met de Europese supercars. Wat deze Corvette C7 een grote symbolische waarde geeft, zeker in de States waar hij net zoveel uitstraling heeft als de Stars & Stripes.

chevrolet-corvette-19650-2

First Responders

De verkoop vond plaats tijdens een Barrett-Jackson-veiling. Dit veilinghuis houdt verschillende keren per jaar mega-verkopen in de VS. Maar het is niet dat wat deze veiling zo bijzonder maakte. De opbrengst van deze verkoop gaat naar de Tunnel To Towers stichting, opgericht om Stephen Siller te gedenken, een brandweerman die overleed toen hij te hulp schoot bij de aanslagen op de WTC-torens op 11 september 2001 in New York. De stichting steunt alle hulpverleners en ordediensten die die dag zwaargewond raakten nadat ze naar de torens snelden om mensen te redden. De stichting steunt ook familieleden van hulpverleners die toen om het leven zijn gekomen.

chevrolet-corvette-19650-1

Het is niet onlogisch om te denken dat dit enorme bedrag er ook gekomen is als respons op het debat dat momenteel woedt in de States. Het Amerikaans Congres en de Senaat zijn bepaald aarzelend om de steunmaatregelen voor deze ‘veteranen’ verder te zetten, waardoor de Amerikaanse politiek onder meer door komiek Jon Stewart zwaar op de korrel genomen is tijdens een erg emotioneel pleidooi.

Final-C7-Chevrolet-Corvette-9508-1200x800

Na de Viper…

Het is niet officieel gemaakt, maar de eigenaar van deze Corvette C7 zou Daniel Snyder zijn. Die kocht vorig jaar ook op een Barrett-Jackson-veiling de allerlaatste Dodge Viper voor om en bij een miljoen dollar. Een collectie ‘de allerlaatste’ lijkt vorm te krijgen.

Final-C7-Chevrolet-Corvette-9510-1200x800

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Autosalon van Brussel: Een Renault Captur of anders…

Autonieuws

Autosalon van Brussel: Een Fiat 500 of anders…

Autonieuws

Autosalon van Brussel: Een Peugeot 3008 of anders…

Autonieuws
Ontdek meer