Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Dacia Duster: Pausmobiel ‘van den Aldi’

Kudos, paus Franciscus. Geen Maserati, geen Mercedes, zelfs geen Volkswagen. Voor deze paus volstaat een Dacia Duster.

Coolste paus ooit. Punt. Daar waar alle ministeriële excellenties nog zweren bij hun Audi A8’s en andere S-klasses – uitstoot verminderen is voor het plebs – doet Franciscus pas echt aan downsizing. Een Dacia Duster volstaat voor zijn verplaatsingen. Als echte volgeling van Franciscus van Assisi brengt Franciscus I zijn soberheidsgelofte in de praktijk door te opteren voor de goedkoopste SUV op de markt. Dat noemen we nog eens het goede voorbeeld geven.

GROUPE-RENAULT-DELIVERS-AN-EXCLUSIVE-DACIA-TO-POPE-FRANCIS-(2)

Veranda

De Duster is een klassieke 4x4, met plaats voor vijf. Eén plaats op de achterbank is ‘comfortabeler’ gemaakt. Voor het overige beschikt hij over een groter open dak en over een verwijderbare ‘veranda’. We nemen aan dat die glasstructuur wel kogelvrij is. De Dacia Duster pausmobiel is 3 centimeter lager gelegd, om makkelijker te kunnen instappen.

060912-2-ren-b

Elektrische Kangoo

De keuze voor een Dacia Duster werpt wel een andere vraag op. Goedkoop is hij wel, maar duurzaam? Terwijl er op de hof van het Vaticaan wel nog een ‘groene’ pausmobiel moet staan. Renault bezorgde Franciscus’ voorganger namelijk een elektrische Kangoo Z.E. als pausmobiel. Wat zou daar nog mee gebeurd zijn? Paus Franciscus kreeg eerder al een witte Lamborghini Huracan aangeboden, die hij liet veilen voor een goed doel. Mercedes heeft een lange band met het Vaticaan, en zorgde onder meer voor verschillende G-klasses en M-klasses voor vorige pausen. Toen Jorge Bergoglio nog geen paus was, reed hij in Rome rond met een R4. Kijk, klasse kan je niet kopen.

814733

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Brits bedrijf bouwt je BMW M3 CSL om naar handbak

Autonieuws

Betekent ongeluk met Duitse Tesla einde van touchscreens in auto’s?

Autonieuws

Mercedes T-Klasse: Familiebusje komt zo

Autonieuws
Ontdek meer