Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren. Gebruikt u toch liever het oude design? Klik bovenaan het menu om terug te gaan.

Dacia: Eindelijk goedkope elektrische auto in zicht?

Misschien dat binnenkort één van de grootste drempels voor de doorbraak van de elektrische auto wegvalt: het prijskaartje. Dacia, het merk van ‘minder dan 10.000 euro’ zou elektrisch willen gaan.

Het is het Britse blad AutoCar dat het bericht deelde op zijn website: Dacia zou bevestigd hebben dat het een elektrische auto in zijn gamma krijgt. Alleen: dat zou nog niet voor onmiddellijk zijn. In het beste geval spreken we van een lancering van de elektrische Dacia in 2021, maar het kan evengoed 2022 worden.

Renault-City K-ZE-2020-1280-03

Beperkt

Indien Dacia met een elektrische auto op de proppen komt, is het merk het aan zijn reputatie verplicht om met de goedkoopste op de markt te komen. Weliswaar in een vereenvoudigde basisversie, maar dat is ook net wat mensen van Dacia verwachten. Volgens de geruchten zou de motor maar 45 pk en 112 Nm sterk zijn, met een topsnelheid van slechts 105 km/u en een rijbereik van maar iets meer dan 200 kilometer. Maar dit zijn allemaal veronderstellingen, waar nog tal van wijzigingen kunnen volgen. En waar komen die cijfers vandaan? Die zijn geleend bij wat kan dienen als technische basis voor die elektrische Dacia.

Renault-City K-ZE-2020-1280-0c

Chinese Renault

Als basis zou een veeleer basic-crossover gebruikt worden die Renault momenteel in China commercialiseert onder een eigen merknaam: de City K-ZE. Wanneer we deze bekijken, zien we dat hij meer gemeenschappelijk heeft met het Dacia-gamma dan met de huidige Renaults. Uiterlijk doet hij wat denken aan de Dacia Sandero Stepway. Dat geldt ook voor de deurgrepen, de middenconsole en het multimediascherm, de bediening van de ventilatie, de ventilatiemonden, de kwaliteit van de plastics (toch op basis van de foto’s), enzovoort. Je zou al bijna denken dat de elektrische Dacia al bestaat. Maar of dit de eerste elektrische auto onder 20.000 euro wordt, dat valt nog te bezien.

Renault-City K-ZE-2020-1280-0e

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Bugatti Type 35: 2.000 keer aan de winst

Autonieuws

Range Rover: Halve eeuw luxe in botten

Autonieuws

Coronacrisis: Het kleinste Concours is nu live

Autonieuws
Ontdek meer