Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Dak eraf: Skoda Slavia is Scala speedster

Met de Scala heeft Skoda een alternatief voor de Golf hatchback in haar cataloog. Saai volgens enkele studenten. Waardoor die prompt het dak er af zwieren en de Slavia creëren.

Al voor het zevende jaar op rij geeft Skoda stagiairs de kans om een unieke auto te bouwen. Een auto die dient als eindproef maar ook als visitekaartje van hun hard labeur. Dit jaar bouwden 31 studenten aan de Slavia, een soort van Scala speedster.

Oog voor afwerking

Het moet dan ook gezegd worden, de Scala ziet er best goed uit als cabrio. Al is de kofferklep van de Slavia misschien wel iets té lang om nog mooi te kunnen worden bevonden. Al is het designproces maar een klein deel van heel deze oefening. Want de stagiairs moesten elk onderdeel met de hand bouwen.

Skoda Scala 2020

Kijk je dan nog eens in detail naar deze Slavia, dan merk je het oog voor afwerking. Alle naden en kieren sluiten mooi aan en er is zelfs plaats voor tierlantijntjes. Kijk maar eens naar het Skoda-logo achterop dat meteen ook dient als derde remlicht. Mag zo in productie, Skoda!

Eerbetoon

Verder merk je al snel de RS-schoenen van deze Slavia op. Extra geaccentueerd door de neonverlichting én de racestoelen binnenin. Maak echter niet de fout door te denken dat hier stiekem ook een beestige motor onder schuilt. Want hoewel de proporties insinueren dat er een motor achterin zou kunnen liggen rolt deze Slavia braaf rond in de studio met een 1.5-liter turbobenzine met 150 pk voorin.

Skoda Scala 2020

Hoe de studenten trouwens op de naam Slavia kwamen? Wel, in 1895 (!) verkochten Václav Laurin en Václav Klement hun eerste fietsen onder merknaam Slavia. En Laurin en Klement zijn uiteraar de oprichters van Skoda. Een eerbetoon dus aan grondleggers van het merk. Scoort je zonder twijfel wat extra punten op je rapport.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Golf GTI-vermogen voor Seat Tarraco

Autonieuws

Revolutie bij Renault: nieuwe elektrische R5

Autonieuws

Porsche viert 25 jaar Boxster met speciale editie

Autonieuws
Ontdek meer