Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

De veiligste auto’s van 2021 volgens Euro NCAP

De dames en heren bij Euro NCAP hebben er alweer een jaartje aan botsproeven op zitten. Tijd dus voor hun selectie van de veiligste auto’s van 2021!

Een job bij Euro NCAP is vermoedelijk niet weggelegd voor autoliefhebbers met een zwakke maag. Vorig jaar alleen al vernielde de instantie bijvoorbeeld meerdere exemplaren van 33 automodellen op zoek naar hun sterktes en zwaktes. Al is er vaak ook goed nieuws, want uit al die modellen gingen er maar liefst 22 met alle vijf de te winnen sterren naar huis. Dit zijn daaruit nog eens de topscoorders.

Elektrische auto = veilige auto?

Laat ons beginnen met de grootste winnaar uit een jaar aan crashtests, want de Mercedes-Benz EQS wist maar liefst twee titels in de wacht te slepen. Zo kwam hij als beste uit de bus onder de luxewagens en bleek hij ook nog eens de veiligste zuiver elektrische auto te zijn. Daarmee is meteen een trend gezet, want uit alle grote SUV’s van 2021 loop je volgens Euro NCAP ook in de Skoda Enyaq iV het minste gevaar, eveneens een elektrische auto.

MPV of SUV

Kijken we naar de kleintjes die de testers onder handen namen, dan valt ook de Toyota Yaris Cross in de prijzen. Die haalt namelijk net voor de Volkswagen Caddy goud in de categorie “Small MPV”, al lijkt de Yaris Cross als compacte SUV wel wat verloren gelopen te zijn in het segmentendoolhof van Euro NCAP. Bij de iets grotere SUV’s blijft de Nissan Qashqai de winnaar te zijn en de Skoda Fabia is dan weer de veiligste kleine gezinswagen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Personenbusjes van Citroën, Opel en Peugeot voortaan elektrisch

Autonieuws

BMW iX M60: monster onder stroom

Autonieuws

Video: Sony rijdt vanuit Japan met auto in Duitsland

Autonieuws
Ontdek meer