Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Elektrische Kia EV6 geeft zijn geheimen prijs

De foto's kregen we al te zien, op de details was het nog wachten. Tot nu: de elektrische Kia EV6 moet 510 kilometer ver geraken.

Onlangs liet Kia de elektrische EV6 zien, zijn uitwerking op het platform dat Hyundai ook gebruikt voor de Ioniq 5. Op dat moment moesten we het stellen met foto’s van het ontwerp en het interieur, maar kregen we nog geen technische details. Nu laten de Koreanen eindelijk in hun kaarten zien.

AS24 Kia voor

Supersnel laden

Kia heeft de e-Niro en e-Soul, maar deze EV6 is het eerste Kia-product dat een specifiek elektrisch platform krijgt. Het Electric-Global Modular Platform (E-GMP) zal tegen 2026 de basis vormen van in totaal maar liefst zeven Kia-modellen. En dat is goed nieuws, want dat E-GMP-platform heeft een 800-voltarchitectuur, net als de Porsche Taycan en Audi E-Tron GT. Daardoor moet de Koreaan zijn batterijen kunnen snelladen tot 80 procent in amper 18 minuten. Een vehicle-to-load-functie is eveneens aanwezig.

AS24 Kia achter

De Kia EV6 krijgt een batterij met capaciteit van 58 kWh en 77,4 kWh, en is beschikbaar met achterwiel- en vierwielaandrijving. In het eerste geval levert een elektromotor op de achteras 229 pk, in het tweede geval zorgen beide elektromotoren voor 325 pk. De achterwielaangedreven versie levert met 510 kilometer meteen ook het ruimste rijbereik. De EV6 met vierwielaandrijving is evenwel niet de krachtigste versie. Dat is de EV6 GT, die 585 pk en 740 Nm uit beide elektromotoren schudt. Daardoor sprint hij naar 100 km/u in amper 3,5 seconden.

AS24 Kia interieur

Met een wielbasis van 2,9 meter zet de Kia EV6 trouwens maximaal in op interieurruimte. De koffer is 520 liter groot en uitbreidbaar tot zo’n 1.300 liter. Vooraan geraak je nog eens 20 liter (AWD) tot 52 liter extra kwijt (RWD).

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Is deze Mohs SafariKar excentriek, luxueus... of gewoon vreemd?

Autonieuws

Hummer EV wordt elektrische SUV van superlatieven

Autonieuws

Mercedes CLS passeert langs plastisch chirurg

Autonieuws
Ontdek meer