Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Elon Musk hint naar goedkopere Tesla Model 2 hatchback

Elon Musk, CEO van Tesla, vindt dat zijn auto’s te duur zijn voor Jan Modaal. De komst van een nieuw instapmodel zou dat kunnen verhelpen. Of het tijd is voor een Tesla Model 2?

Hoewel Tesla vaak wordt gezien als een prestigemerk voor leasingrijders en zelfstandigen met diepe zakken heeft de huidige CEO van het merk, Elon Musk, maar één doel: de elektrische auto gemeengoed maken in alle rangen van de bevolking.

Goedkoper!

Musk hekelt dan ook het feit dat zijn auto’s nog steeds té duur zijn. De goedkoopste Tesla op dit moment is de Model 3 Standard Range Plus. En hoewel die een indrukwekkende theoretische range van 409 km voor kan leggen kost hij een stevige 48.800 euro.

Tesla Model 3

Tijdens een conference call met investeerders liet Musk weten dat er nood is aan een nieuw model dat goedkoper in de markt kan gezet worden. Denk dan aan een rivaal voor de Volkswagen ID.3 die een basisprijs van zo’n 30.000 draagt.

Tesla Model 2

Hoe die nieuwe Tesla er uit kan komen te zien? Wel, het lijkt nog onlogisch dat het Amerikaanse merk daarvoor de Model 2-naam vanonder het doek zal halen. Meer nog, dit zou wel eens een hatchback kunnen worden. Musk liet namelijk eerder al uitschijnen dat een in Europa ontwikkelde en gebouwde hatchback wel eens zou kunnen werken.

Tesla Model 2 render rumour

Die auto zou dan in elkaar worden geschroefd in de Gigafabriek nabij Berlijn. De site die ook verantwoordelijk zal zijn voor de Europese Tesla Model Y. Bovenstaande render geeft al even een voorproefje van hoe zo’n Tesla Model 2 er uit zou kunnen zien.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Golf GTI-vermogen voor Seat Tarraco

Autonieuws

Revolutie bij Renault: nieuwe elektrische R5

Autonieuws

Porsche viert 25 jaar Boxster met speciale editie

Autonieuws
Ontdek meer