Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Ferrari Roma: Op maat van de concurrentie

Ferrari rolt een vijfde model uit, de Roma. Met de V8-motor van de Portofino vooraan ingebouwd. Dit is Ferrari’s antwoord op de Mercedes-AMG GT en de Aston-Martin Vantage, waar hij wel wat weg van heeft.

We weten dat er bij Ferrari een SUV zit aan te komen – al verkeren we nog steeds in de ontkenningsfase – maar de klassieke coupé heeft duidelijk ook nog toekomst bij Ferrari. Momenteel moet de Portofino – een coupé-cabrio – de eer van Maranello verdedigen tussen de klassieke coupé met motor vooraan en achterwielaandrijving. Concurrenten heeft hij genoeg: de Mercedes-AMG GT, de Aston Martin Vantage, de Jaguar F-Type SVR (met vierwielaandrijving)… en er is natuurlijk nog de eeuwige Porsche 911. Ferrari stuurt nu versterking het veld in, met deze strakke Roma.

roma 154

Pk-voordeel

De basis van de Ferrari Roma komt van de Portofino, die zelf voortbouwt op de California. We zien een 3.9 liter V8 turbobenzine, 620 pk en 760 Nm sterk. Daarmee doet hij alvast beter dan de Mercedes-AMG GT… en de Aston Martin Vantage die dezelfde Mercedes gebruikt. Al is het waarschijnlijk gewoon afwachten op de repliek uit Affalterbach. De Ferrari Roma krijgt de achttraps dubbele koppelingsbak uit de SF90 Stradale. Hij haalt 100 km/u in 3,4 seconden en een top van om en bij 320 km/u.

roma 152

Lijkt op…

Je kan er niet naast kijken dat de Ferrari Roma meer dan een beetje weg heeft van de Aston Martin Vantage. Maar in vergelijking met de Portofino zet Ferrari’s design een stap vooruit, met meer strakke lijnen. De lichtpartij achteraan ziet er overigens bijzonder geslaagd uit. In het interieur zien we een volledig digitale omgeving opduiken. De Ferrari Roma staat te boek als een ‘2+’, wat doet vermoeden dat hij achter de stoeltjes nog over een beetje bergruimte beschikt, maar dat je niet moet hopen om hier nog een menselijk wezen onder te brengen. De prijs is nog niet bekend.

VantageRoma

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Audi Q5 krijgt opfrisbeurt (2020)

Autonieuws

Ford F-150: Populairste “auto” van Amerika in het nieuw

Autonieuws

Skoda Octavia G-TEC: gassen maar!

Autonieuws
Ontdek meer