Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Ford Mustang Mach 1 is antichrist der EV’s

Na de elektrische Mustang Mach-E introduceert Ford nu de Mustang Mach 1. Geen elektromotor maar wel een 480 pk sterke V8 onder de kap. Berg de laadkabel al maar op!

Heb je een stroompje Mustang door je aderen lopen, dan ken je zonder twijfel de Mustang Mach 1, een speciale versie van de musclecar die in de jaren 60 debuteerde en één verkooppunt had: massa’s pk’s! De potentste versie had een 7-liter V8 met 340 pk. Dat klinkt vandaag de dag nog steeds voldoende, in de jaren 60 was dat cijfer hallucinant.

480 hp

Ford haalt de naam nu terug vanonder het stof en past het toe op haar nieuwste generatie Mustang. Opmerkelijk is dat de Mach 1 niet in de markt wordt gezet als de meest extreme der Mustangs. Daarvoor blijft de Blauwe Ovaal vast houden aan de GT350-R. Nee, deze Mach 1 is een variant voor klanten die net wat meer willen.

Ford Mustang Mach 1

Te beginnen met de 5-liter V8 die wordt opgepompt tot 480 pk. Een manuele zesbak is standaard, optioneel kan je voor de 10-trapsautomaat gaan. Om het rijgedrag de hoogte in te tillen keek Ford ook nog eens kritisch naar het onderstel. Waardoor je deze Mach 1 kan zien als een Mustang GT met een éxtra sportief kantje.

Bodykit

Al moeten we er niet flauw over doen, deze Mustang Mach 1 wil vooral visueel een ode brengen aan zijn oervader. Daarvoor gebruikt Ford stickers op en rond de auto, een stevige spoiler achterop, een lip vooraan en twee ronde cirkels in het radiatorrooster. Bij de originele zaten daar twee verstralers, bij de nieuwe zal je die zelf moeten installeren.

Ford Mustang Mach 1

Of de Mustang Mach 1 ook naar ons Belgenland komt is niet helemaal duidelijk. Al lijkt die kans groot, gezien België een grote markt is voor de Mustang in Europa.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Audi e-tron doet aan sport: e-tron S!

Autonieuws

Land Rover Defender ook als lichte vracht: Defender Hard Top

Autonieuws

Toekomst Autosalon Genève onduidelijk

Autonieuws
Ontdek meer