Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Ford Ranger Thunder is Raptor light

Ford introduceert een beperkte reeks van de Ranger op Europese bodem. Die Thunder moet de verkoop terug aanzwengelen en gebruikt de motor van de Raptor als verkoopargument.

Dat automerken maar al te happig zijn om de autoverkoop terug op gang te brengen. Een goede manier om dat te bereiken zijn gelimiteerde edities. Ford trapt de bal af met de Ranger Thunder, een sensibele Ranger Raptor.

Uniek in de lak

Al mag je de term “sensibel” met een korrel zout nemen. Want ook op deze Ranger Thunder is Ford niet vies van de nodige opsmuk. Knalrode accenten sieren de snuit, flank en achterklep. Toch is dit in de basis een gewone Ranger. Waardoor het bumperwerk binnen de perken blijft, in tegenstelling tot bij de Raptor.

Ford Ranger Thunder Edition 2020

Wat deze Ranger Thunder dan gemeen heeft met de Ranger Raptor? De motor! Want ook hier huist de 2-liter biturbodiesel voorin. Daardoor beschik je over 213 diesel-pk’s, een tientrapsautomaat en vierwielaandrijving. Krijg je niet: de heftig versterkte ophanging van de Raptor.

Ford Ranger Thunder Edition 2020

Desalniettemin laat Ford weten dat ook deze Ranger Thunder zijn mannetje staat op het onverharde. Niet onlogisch, want de reguliere Ranger weet zich inderdaad goed uit de slag te trekken op het plaatselijk veld. Met 4.500 exemplaren voor de Europese markt hoopt Ford klanten te verleiden tot deze Ranger Thunder. Een aangename manier om wat stock weg te werken. Maar dat heb je niet van ons…

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Toyota Hilux: De sterkste pick-up ter wereld steekt in het nieuw (2020)

Autonieuws

Onderzoek: Autobezit krijgt boost door coronacrisis

Autonieuws

Hebbeding: Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37

Autonieuws
Ontdek meer