Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Gezinsgerichte Mercedes EQB breidt elektrische familie uit (2021)

Op de virtuele autoshow van Shanghai heeft Mercedes de EQB voorgesteld. Dat is de elektrische variant van zijn zevenzits-SUV.

Mercedes schakelt een versnelling hoger in zijn elektrificatieplan. De EQC en EQV kregen recent het gezelschap van de EQA, en nu komen daar in sneltempo twee modellen bij. De EQS, die vorige week werd voorgesteld, en deze EQB. Die is uiteraard nauw verwant met de Mercedes GLB, de SUV met gezinsambities en optioneel zeven zitplaatsen.

AS24 Mercedes voor

Deze EQB is met 4,68 meter nipt langer dan de GLB, maar gebruikt wel dezelfde 2,83 meter lange wielbasis. Visueel maakt de EQB het verschil met de GLB door zijn dichtgewerkte zwarte radiatorrooster (de “Black Panel”-grille) en de ledstrook die de koplampen met elkaar verbindt. Ook op de achterklep zorgt een ledstrook voor verbinding tussen de achterlichten. Optioneel voorziet Mercedes twee- en zelfs driekleurige velgen tot een grootte van maar liefst 22 duim.

AS24 Mercedes achter

Ruimte, ruimte en nog eens ruimte

Binnenin predikt deze EQB net als de GLB ruimte. Standaard is de elektrische Mercedes een vijfzitter, optioneel kun je daar nog een derde zitrij met twee extra zitjes aan toevoegen. Die zijn wel voorbehouden voor kinderen of niet al te grote passagiers: Mercedes geeft een voorkeurlengte van maximum 1,65 meter op. De bagageruimte wordt door de overstap op stroom wel iets kleiner: als vijfzitter is ze 495 tot 1.710 liter groot, als zevenzitter 465 tot 1.620 liter.

AS24 Mercedes interieur

Veel informatie over de aandrijflijn geeft Mercedes nog niet vrij. De EQB krijgt sowieso een versie die EQB 350 4Matic zal heten, waardoor hij wellicht een elektromotor op de voorwielen met een op de achterwielen combineert. Mercedes spreekt effectief over voor- en vierwielaandrijving, verschillende vermogens (tot meer dan 272 pk) en batterijgroottes van 66,5 kWh. Er zou ook nog een variant volgen met “bijzonder grote actieradius”. Wij zijn dus benieuwd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Abarth 1000 SP: uniek eerbetoon aan het origineel

Autonieuws

Elektrische auto’s goedkoper dan benzine? Ten laatste in 2027

Autonieuws

Mercedes mikt op elektrische ludospace met Concept EQT

Autonieuws
Ontdek meer