Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Honda: nieuwe Civic wordt een pak braver (2021)

Honda heeft de elfde generatie Civic voorgesteld voor de Noord-Amerikaanse markt. De binnenkant maakt een sprong vooruit, de buitenkant wordt een pak volwassener.

De Honda Civic is altijd al een vreemd model geweest. Van de ruimteschip-styling van de laatste drie generaties tot de beruchte Type R: de Civic liet zich op verschillende manieren opmerken. Maar dat was vroeger. Honda presenteert nu een nieuwe generatie, en loopt op vlak van design weer netjes in de pas.

AS24 Honda statisch voor

Volwassener

De nieuwe Civic werd als berline voorgesteld voor de Noord-Amerikaanse markt, en komt als Europese versie later dit jaar naar ons. We kunnen ons wel voorstellen dat er aan de stijl dan weinig zal wijzigen. De nieuwe Civic wordt dus een berline met minder extreme vormen, die steeds meer op de grotere Accord lijkt.

AS24 Honda statisch achter

Naast die bravere stijl maakt de nieuwe Civic een grote sprong voorwaarts op vlak van interieurruimte. Het rommelige dashboard dat door twaalf verschillende mensen ontworpen leek te zijn maakt plaats voor een volledig horizontaal dashboard, geflankeerd door een tabletvormig touchscreen van 9 duim voor het infotainment. Om toch niet zoals de rest te doen, verbergt Honda de ventilatiemonden achter een honingraatrooster, zoals speakers uit de jaren 60.

AS24-honda 03

In de Verenigde Staten is de nieuwe Civic er met twee motoren: een atmosferische 2.0-viercilinder met 150 pk, en een 1.5 turbo met 182 pk. Beide benzineblokken zijn gekoppeld aan een continu variabele transmissie. Welke motoren wij krijgen? Daarvoor is het nog even wachten op de komst van deze nieuwe Civic.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Abarth 1000 SP: uniek eerbetoon aan het origineel

Autonieuws

Elektrische auto’s goedkoper dan benzine? Ten laatste in 2027

Autonieuws

Mercedes mikt op elektrische ludospace met Concept EQT

Autonieuws
Ontdek meer