Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Iconisch Rolls-Royce-beeldje mag niet langer licht geven

Sinds jaar en dag prijkt het beeldje ‘Spirit of Ecstasy’ op de motorkap van Rolls-Royces. Gefortuneerde klanten konden sinds enkele jaren ook voor een verlichte versie van dat beeldje kiezen. Maar dat mag nu niet meer, zegt Europa. Wie zo’n verlicht beeldje heeft, moet dat nu laten aanpassen.

Wie kent het legendarische beeldje op de motorkap van een Rolls-Royce niet? Het heet ’Spirit of Ecstasy’ en sinds 1911 biedt de Britse luxeconstructeur het aan op zijn auto’s. Sinds de jaren 20 van vorige eeuw prijkt het standaard bovenop de motorkap van Rolls-Royces.

In 2016 introduceerde Rolls-Royce een verlichte versie van het beeldje, dat vooral moest opvallen in het donker. Dat bleek een schot in de roos: heel wat gefortuneerde klanten kozen voor een lichtgevende Spirit of Ecstasy. Die klanten moeten binnenkort bij Rolls-Royce passeren om hun beeldje te laten aanpassen.

AS24 Rolls Royce Spirit of Ecstasy

Verlichte motorkapversiering

De Britse krant Daily Mail ontdekte immers dat Rolls-Royce het verlichte beeldje in alle discretie van de optielijst heeft verwijderd. De lichtgevende versie beantwoordt immers niet meer aan strengere Europese wetgeving, zo blijkt. Die wetgeving beschouwt het beeldje als “verlichte motorkapversiering”, en dat is niet langer toegelaten.

Europa is bovendien behoorlijk streng, zo blijkt: klanten die al een lichtgevend beeldje op hun auto hebben, moeten de lichtaansluiting zelfs door Rolls-Royce laten afkoppelen. Het merk zal volgens de Britse krant de optie terugbetalen, het beeldje vervangen door een zilveren exemplaar, of de klanten een andere optie laten kiezen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Bentley Flying Spur gaat ook aan de V8

Autonieuws

Autosalon Brussel 2021 wordt met een jaar uitgesteld

Autonieuws

Audi TT S Line Competition Plus: speciale reeks doet TT stoerder ogen

Autonieuws
Ontdek meer