Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Jaguar frist XF op met nieuwe looks en hybridekracht

Vier jaar na de lancering van de tweede generatie XF vond Jaguar het tijd om de sedan en stationwagen onder handen te nemen. Nieuwe looks en milde hybrides zijn daarbij de sleutelwoorden.

Met de XF voert Jaguar een gevecht vanuit de oppositie. Want verkoopsuccessen BMW 5 Reeks, Mercedes E-Klasse en Audi A6 zwaaien de plak in het segment. Desalniettemin geeft Jaguar het gevecht niet op. Met een opgefriste XF als nieuwste strijdwapen.

Pivi Pro

Die XF facelift geniet van opgefrist bumperwerk. Het gaat dan over een gegroeide grille (uiteraard), grotere lichtinlaten onder die grille en aangepaste koplampen. Loop je langszij, dan merk je ook een anders vormgegeven koelsleuf op net voor de voorste deuren. Achteraan moet een nieuwe bumper de XF breder op de weg zetten en zijn ook de lichten wat aangepast. Kleine details die de XF terug wat frisser moeten doen ogen.

Jaguar XF Facelift

De echt belangrijke nieuwigheden ga je als klant dan ook aan de binnenkant tegen komen. Daar prijkt voortaan een nagelnieuw infotainmentscherm trots op het dashboard. Pivi Pro noemt Jaguar het en het zou moeten kunnen concurreren met de beste bedieningssystemen op de markt. Kijk, dat was ooit wel anders bij het Britse merk. Een nieuwe hendel voor de automaat, nieuwe deurpanelen en aangepaste stoelen maken het plaatje verder af.

(milde) hybride

Hoewel deze facelift het uitgelezen moment was om de XF te voorzien van een stekker, opteert Jaguar er evenwel voor om klassieke verbrandingsmotoren naar voren te schuiven. Het gaat dan over een 2-liter turbobenzine en een 2-liter turbodiesel. De benzine komt er als 25t en 30t met respectievelijk 250 en 300 pk. 25t doet het standaard met achterwielaandrijving, optioneel kan je voor vierwielaandrijving gaan. 30t laat zijn 300 paarden steeds los op de vier wielen.

Jaguar XF Facelift

De diesel gaat voortaan door het leven als hybride. Nu ja, milde hybride. Want de viercilinder van 204 pk wordt ondersteund door een 48-volt boordnetwerk en een riemaangedreven starter/generator. Die ingreep duwt het WLTP-verbruik naar minmaal 4.9 l/100 km en de C02-uitstoot richting 130 g/km. Zoek je een buitenbeentje in het klassieke leasingveld? Zoek niet verder!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Bentley Flying Spur gaat ook aan de V8

Autonieuws

Autosalon Brussel 2021 wordt met een jaar uitgesteld

Autonieuws

Iconisch Rolls-Royce-beeldje mag niet langer licht geven

Autonieuws
Ontdek meer