Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Jaguar i-Pace by Lister: Proper getuned

Ook de tuningwereld ziet wel brood in elektrische auto’s. Dat bewijst het Britse Lister, dat de Jaguar i-Pace onder handen nam. Het bedrijf zorgt onder meer voor een sportievere sound.

Lister is in Groot-Brittannië een instituut. De origines van het bedrijf gaan terug tot de jaren ’50, toen het de prestaties van Jaguars begon te boosten. De meest beroemde creatie is de Lister Knobbly, een racewagen. Twee jaar geleden kondigde Lister overigens aan dat het nieuwe ‘Continuation’ modellen van de Knobbly zou produceren; de eerste zijn inmiddels klaar. Maar vandaag is het Listers aanpak van de meest moderne Jaguar van het moment die onze aandacht krijgt.

Lister Jaguar i-Pace 02

Carbon

Wat we hier zien is nog maar een concept. Een ideetje dat Lister graag in beperkte productie zou nemen, met een prijskaartje van 145.000 euro. In die prijs zit natuurlijk de Jaguar i-Pace inbegrepen, maar dan wel een stevig bewerkt exemplaar. Lister vervangt meteen de bumpers, de motorkap en de zijschorten door carbon exemplaren. Ook de spoilerlip is carbon, net als de dakspoiler en de remmen, terwijl de velgen in magnesium zijn vervaardigd. Dit levert een totale gewichtsbesparing op van 100 kilogram, waardoor de Jaguar i-Pace nog net boven 2 ton blijft. Lister verbetert ook de aerodynamica, eenvoudigweg door de auto iets lager te leggen.

Lister Jaguar i-Pace 01

Zonder meer details te geven stelt Lister dat het de elektrische motoren nog bewerkt heeft om er meer vermogen en koppel aan te ontlokken. Hierdoor knalt de i-Pace by Lister in 4 seconden naar 100 km/u. Dat is een halve seconde sneller dan de gewone i-Pace van Jaguar. Het kan wel zijn dat je door deze prestatiewinst aan rijbereik moet inboeten.

Sportief geluid?

Maar het detail dat het meest onze aandacht trok was de mededeling dat Lister ook aan een sportiever geluid heeft gewerkt voor deze i-Pace. Volgens de wet zijn elektrische auto’s bij lage snelheid verplicht ‘een geluid’ te maken om voetgangers en fietsers van hun aanwezigheid op de hoogte te brengen. We vragen ons nu al of hoe dat klinkt: een sportieve elektrische auto.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Audi Q5 krijgt opfrisbeurt (2020)

Autonieuws

Ford F-150: Populairste “auto” van Amerika in het nieuw

Autonieuws

Skoda Octavia G-TEC: gassen maar!

Autonieuws
Ontdek meer