Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Jeep stelt nieuwe Grand Cherokee voor in de VS

Het Amerikaanse merk Jeep haalt het doek van zijn nieuwe Grand Cherokee. Die is als lange versie momenteel voorbehouden voor de VS, maar komt later in een kortere versie naar het Oude Continent.

Nee, de nieuwkomer heet niet Grand Wagoneer, maar Grand Cherokee L. Hoewel de benaming kon terugkeren voor een topversie of een ander groot model, blijft de historische naam voorlopig voorbehouden voor het conceptmodel van vorig jaar. Daar neemt deze nieuwe Grand Cherokee L wel heel wat elementen van over.

AS24 Jeep voor

Bigger, better

Zoals de L in zijn naam aangeeft, is de nieuwe mastodont van Jeep gegroeid in alle richtingen. Hij is niet alleen hoger en breder, maar ook langer (5,18 meter). Zijn wielbasis is nu meer dan 3 meter lang. Hij staat eveneens op een nieuw platform dat onder meer aluminium gebruikt.

Op vlak van design zien we de prominente voorkant die de Grand Wagoneer introduceerde, en een verfijnde visuele signatuur. Net als bij de kleinere Compass is er een chromen lijn die de daklijn volgt en bij de achterklep naar beneden duikt. Daar zien we dan weer slankere lichtblokken zoals voordien.

6 of 7 plaatsen

De nieuwe grotere fundamenten zorgen er wel voor dat deze Grand Cherokee L tot zeven passagiers kan herbergen. Die genieten van alle comfort, omdat Jeep de auto hoger in de markt wil positioneren. Volgens het merk profiteert de topversie onder meer van leder met stiksels, hout en uiteraard een hoogwaardig audiosysteem.

Het dashboard krijgt ook een nieuw ontwerp, maar behoudt nog steeds het rechthoekige scherm voor het UConnect-infotainmentsysteem. Dat is 10,1 duim groot en wordt aangevuld door een volledig digitaal instrumentenpaneel.

AS24 Jeep interieur

Altijd vierwielaandrijving

Zoals het een echte Jeep betaamt is de Grand Cherokee L uiteraard voorzien van vierwielaandrijving, maar hij kan voortaan zijn vooras loskoppelen voor meer efficiëntie. We noteren verder nog luchtvering en dezelfde benzinemotoren als voordien: een 3.6 V6 en een 5.7 V8. Een plug-inhybride 4Xe volgt later, net als de kortere versie met vijf plaatsen die ook naar Europa komt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Golf GTI-vermogen voor Seat Tarraco

Autonieuws

Revolutie bij Renault: nieuwe elektrische R5

Autonieuws

Porsche viert 25 jaar Boxster met speciale editie

Autonieuws
Ontdek meer