Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Kia Niro is Women’s World Car of the Year

Een internationale jury van autojournalistes heeft de Kia Niro verkozen tot Women’s World Car of the Year. De Koreaanse crossover volgt daarmee de Peugeot 308 op.

De autosector mag dan wel bekendstaan als een mannenbastion, maar toch vallen de impact en aanwezigheid van vrouwen in de industrie niet te onderschatten. Van technieker tot CEO, van verkoper tot autojournalist: de rollen zijn evengoed weggelegd voor vrouwen als voor mannen. Om dat te beklemtonen, riep de Nieuw-Zeelandse autojournaliste Sandy Myhre in 2009 de Women’s World Car of the Year-verkiezing in het leven.

Supreme winner

Vergeet dus de Europese Car of the Year-verkiezing, Myhre kan vandaag beschikken over een 63-koppige jury uit 43 landen, verspreid over vijf continenten. Met Sabrina Parant is ook ons land vertegenwoordigd. Zij stelden uit een lijst van 59 kandidaten een shortlist op van zes finalisten: de Kia Niro (Best Urban Car), Audi RS 3 (Best Performance Car), Jeep Avenger (Best Family SUV), Citroën C5 X (Best Large Car), Nissan X-Trail (Best Large SUV) en Ford Ranger (Best 4x4/Pick-up). Uiteindelijk werd de Kia Niro verkozen tot Supreme Winner.

WWCOTY (2023) winnaar

Geen ‘vrouwenauto’

De Women’s World Car of the Year-jury moet jammer genoeg nog vaak verdedigen dat ze niet zomaar ‘een vrouwenauto’ verkiest, maar dat ze wel degelijk dezelfde criteria hanteren als andere autoverkiezingen. Zij hechten dus evenveel belang aan zaken zoals prijs-kwaliteit, ruimte, veiligheid en innovatie.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Ferrari Roma Spider (2023) banner

Première: Ferrari Roma Spider, de flair van de dolce vita

Autonieuws
Ford Explorer (2023) banner

Première: Ford Explorer, elektrische Amerikaan met Duitse roots (2023)

Autonieuws
Mercedes GLA & GLB (2023) banner

Vernieuwd: Mercedes-Benz GLA en GLB wat meer hybride (2023)

Autonieuws
Ontdek meer