Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Lamborghini Huracán EVO RWD Spyder: Toples driften!

Met de zomer in het vooruitschiet lanceert Lamborghini een dakloze variant van haar Huracán EVO RWD. Kijk, hierin willen we gerust aan de social distancing gaan!

Moest je niet meer helemaal mee zijn met de Lambo-line-up, dan geven we snel een opfriscursus; de Huracán EVO is de faceliftversie van de Huracán die in 2014 het levenslicht zag en de Gallardo opvolgde. Die exoot komt er ook als cabrio (Spyder) en met achterwielaandrijving (RWD). Lamborghini mengt die twee nu samen tot de Huracán EVO RWD Spyder!

Dakloze sneltrein

Volgens Lamborghini is deze variant een eerbetoon aan het leven in de buitenlucht. Al denken we niet dat ze het over een weekendje kamperen hebben. De EVO RWD is namelijk een sneltrein dankzij de 610 pk en 560 Nm sterke atmosferische V10 die achterin ligt. Een sprint naar de honderd duurt daardoor 3.5 seconden. Je haren drogen kan je tot een maximale snelheid van 324 km/u.

Lamborghini Huracan Evo RWD Spyder 2020

Daarmee is dit in essentie de traagste Lamborghini die je momenteel kan kopen, buiten een tractor natuurlijk. Al is “traag” hier uitermate relatief, want de cijfers hierboven tonen aan hoe extreem het segment van de supercar is geëvolueerd. Deze Huracán EVO RWD Spyder traag noemen is zoals een zwembad van 10 op 5 meter aan de kleine kant noemen.

Zonlicht op je kruin

Nog wat specificaties voor de geïnteresseerden? Het stoffen dakje laat zich in 17 seconden wegklappen of tevoorschijn toveren, mogelijk bij snelheden tot 50 km/u. Met een gewicht van 1.508 kilogram is deze Lambo trouwens geen licht baasje. Of je daar om geeft wanneer het zonlicht op je kruin straalt aan de Côte d'Azur? Kostprijs voor deze brok Italiaanse flair? Minstens 212.763,98 euro. Al kan je die 98 cent er waarschijnlijk nog afkrijgen bij de onderhandelingen!

Lamborghini Huracan Evo RWD Spyder 2020

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Toyota Hilux: De sterkste pick-up ter wereld steekt in het nieuw (2020)

Autonieuws

Onderzoek: Autobezit krijgt boost door coronacrisis

Autonieuws

Hebbeding: Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37

Autonieuws
Ontdek meer