Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Land Rover Defender Works V8 Trophy: om het af te leren?

Land Rover lijkt geen afscheid te kunnen nemen van zijn Defender. Het nieuwe model staat in de showroom, maar de Britten bouwen nog 25 exemplaren van de ‘oude’ 4x4. Met grote V8.

De Defender is dood, lang leve de Defender. Of toch niet? Na het klassieke model in 2018 op gepaste wijze uitgezwaaid te hebben met een speciale reeks met 5.0 V8, de Defender Works V8, kan Land Rover het toch niet laten. Dit keer zet een speciale reeks van 25 exemplaren de avontuurlijke kant van de legendarische terreinwagen nog eens in de kijker.

AS24 Defender voor

Schepje bovenop

Deze Trophy neemt de basis over van de vorige afscheidseditie en krijgt dus de 5.0 V8 met 405 pk en 515 Nm. De 25 exemplaren zijn beschikbaar als korte (90) en lange versie (110), en krijgen Eastnor Yellow als koetswerkkleur mee, met zwarte details. Om op alles voorzien te zijn, is deze Defender gewapend met een lier, een meerpunts-expeditiekooi, een imperiaal, bodembescherming, een stootstang, een verhoogde luchtinlaat, verstralers op het dak en mud-terreinbanden.

AS24 Defender achter

Old school

Hoewel de V8 gekoppeld is aan een achttrapsautomaat van ZF, blijft het complete pakket “old school”. Om te vermijden dat hij bij de eerste bocht niet de gracht in onderstuurt, voorziet Land Rover zijn Defender Works V8 Trophy van een verstevigde ophanging, dito stuur en remmen.

AS24 Defender interieur

Binnenin is het dashboard overtrokken in leder, is de versnellingspook overgeheveld van de recente Range Rover- en Jaguar-modellen, en krijg je Recaro-sportzetels. Maar geen paniek: de rijpositie is nog steeds alleen comfortabel met het raam open, het ouderwetse chassis en alle rijgeluiden zijn nog steeds van de partij. Het plezier van de oude Defender met de nodige pk’s onder de kap.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Audi Q5, A6 en A7 met stekker krijgen meer rijbereik

Autonieuws

VAB bekroont Skoda Octavia, Dacia Duster en MG ZS EV

Autonieuws

Volkswagen viert 45 jaar Golf GTI met speciale Clubsport 45

Autonieuws
Ontdek meer