Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Land Rover Discovery: facelift maar nog geen plug-inhybride

De Jaguar Land Rover-groep zet zijn facelifts voort. De grote Discovery is de volgende in de rij. Hij krijgt een visuele en technische update, maar moet in tegenstelling tot de andere Land Rovers nog even wachten op een plug-inhybride.

De gefacelifte Discovery herken je meteen aan zijn nieuwe led-koplampen. Ook achteraan zien we nieuwe lichtblokken, die door een zwart paneel met elkaar verbonden zijn. Daarnaast zijn er ook dynamische richtingaanwijzers en een nieuwe voor- en achterbumper. Een nieuwe R-Dynamic-versie geeft de Discovery een sportiever cachet door een heleboel donkere, glanzend zwarte accenten op het koetswerk.

AS24 Discovery achter

In het interieur kreeg heel de middenconsole een nieuw ontwerp. Die biedt plaats aan het nieuwe Pivi Pro-infotainmentsysteem met touchscreen van 11,4 duim, en aan een nieuwe keuzehendel voor de versnellingsbak. Schermen zijn er verder nog in de vorm van een 12,3 duim groot digitaal instrumentenpaneel en een head-updisplay. Apple CarPlay en Android Auto zijn standaard. Een nieuw stuur, nieuwe luchtfiltering voor het interieur, hertekende zetels en nieuwe USB-aansluitingen voor de tweede zitrij maken het interieurplaatje af.

AS24 Discovery interieur

Milde hybride

Onder de motorkap houdt Land Rover een plug-inhybride versie voor de Discovery dus nog op stal. In totaal zijn er vier motoren: twee benzineblokken en twee diesels. Het benzineaanbod begint bij de P300, een 300 pk sterke 2.0-viercilinder met 400 Nm. Daarboven staat de milde hybride P360. Dat is een 360 pk sterke 3.0 zes-in-lijn met 500 Nm. Het dieselaanbod bestaat uit twee milde hybride zescilinders: de D250 (249 pk en 570 Nm) en de D300 (300 pk en 650 Nm).

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Morgan 3 Wheeler P101: tijdelijk afscheidscadeau?

Autonieuws

Bugatti Chiron Sport “Les Légendes du Ciel”: hommage aan het verleden

Autonieuws

Porsche Taycan breekt driftrecord

Autonieuws
Ontdek meer