Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Mercedes-AMG E 63 facelift: Brutus in het nieuw

Mercedes steekt haar E AMG in een nieuw jasje. Die profiteert van een technologische update en behoudt zijn 612 pk sterke V8.

Je mag de Mercedes-AMG E 63 gerust zien als één van de meest capabele auto’s op de markt, al zeker in stationwagentrim. Het is een comfortabele auto voor lange afstanden, een praktische auto om richting containerpark te rijden en een absoluut beest op de kleinere B-wegen. Het is dan ook niet toevallig dat we ‘m vaak liefkozend Brutus noemen. En Brutus, die heeft een nieuw jasje aangetrokken.

Het detail zit ‘m in het stuur

Dat jasje verschilt maar subtiel met zijn vorige tenue. De grille krijgt voortaan 12 verticale lamellen en een trotsere ster, terwijl de inlaten onder de grille ook enkele procentpunten groeiden. De wielkasten die staan zo maar even 2.7 centimeter breder.

Mercedes-AMG E 63 Facelift 2020

De derrière blijft uit de duizenden herkenbaar dankzij de vier knoerten van einddempers. De strakkere achterlichten zijn een aangename touch. Binnenin neemt net zoals voordien de schermplaat het grootste deel van het dashboard over. Daarin zitten twee schermpjes van maximaal 12.25-duim. Grootste weggever dat je met de facelift onderweg bent is trouwens het nieuwe stuurtje dat opvallende spaken krijgt.

Familieraket

Een AMG? Dat betekent natuurlijk ook een monsterlijke motor! Voorin blijft de E 63 zijn 4-liter V8 behouden. Goed voor 571 pk en 750 Nm koppel. Schrik dat je buur met zijn 625 pk sterke BMW M5 Performance je daarmee uit zal lachen? Dan heeft Mercedes ook nog de 63 S. Die ziet zijn vermogen stijgen naar 612 pk en 850 Nm koppel. Nog steeds minder dan de M5… maar die M5 kan je wel niet als stationwagen krijgen. Game, set and match voor Mercedes!

Mercedes-AMG E 63 Facelift 2020

Nu goed, de Mercedes-AMG E 63 S dus, hoe snel gaat dat? Wel in 3.4 seconden tik je alvast de honderd aan (3.5 voor Estate). De top? Die ligt dan weer op 250 km/u. Betaal je bij, dan verlegt Mercedes met plezier de top naar 300 km/u (290 voor de Estate). Meer dan snel genoeg om met de familie op vakantie te trekken!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Audi e-tron doet aan sport: e-tron S!

Autonieuws

Land Rover Defender ook als lichte vracht: Defender Hard Top

Autonieuws

Toekomst Autosalon Genève onduidelijk

Autonieuws
Ontdek meer