Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Mercedes T-Klasse: Familiebusje komt zo

Mercedes is een nieuwe generatie van haar Citan aan het klaarstomen. Die zal als personenbusje niet meer door het leven gaan als Citan… maar wel als T-Klasse!

Toegegeven, met de - en haal even diep adem - A-, B-, C-, E-, G-, S-, V- en X-Klasse heeft Mercedes nog niet de helft van het alfabet ingenomen. Maar stilaan geraken ze er wel. De komst van de T-Klasse vinkt wederom een letter uit het alfabet af.

Comeback

Want jawel, Mercedes is volop een T-Klasse aan het klaarstomen. Geen nieuwe SUV of crossover (gelukkig), wel een personenbusje. Een V-Klasse maar dan een teug kleiner. Die hadden ze al in het gamma, al flopte de Citan harder dan de comeback van Michael Jordan in 2001.

Mercedes Citan to T-Class

Daarom hebben ze bij Mercedes besloten dat slimme marketing het compacte busje deze keer wel tot bij zijn doelgroep moet krijgen. Volgens Mercedes is de T-Klasse namelijk een vrijetijdsvoertuig voor avonturiers en stadsgezinnen. Kijk, dat bekt al een stuk beter dan “omgebouwde loodgietersbus”.

Kangoo in vermomming

Toch zal de T-Klasse uiteraard niets anders zijn dan een omgebouwde loodgietersbus. Niets mis mee natuurlijk, want ook de Peugeot Rifter, Citroën Berlingo en Renault Kangoo zijn dat. Meer nog, net zoals zijn voorganger zal de T-Klasse gebaseerd zijn op de Renault Kangoo. Die zal dit jaar nog een nieuwe generatie krijgen en Mercedes mag daar meteen mee van profiteren.

Mercedes T-class

Zo komt er dus een Citan voor de loodgieter en een T-Klasse voor de “hippe” gezinnen. Met nieuwe motoren en nieuwe technologieën onder de kap. Ook niet onbelangrijk: Renault heef al laten weten dat de nieuwe Kangoo er ook komt als volledig elektrisch model. Waardoor een EQT niet uitgesloten is. Hoe dan ook, geduld is aan de orde, want pas in 2022 moet deze T-Klasse het levenslicht zien.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Golf GTI-vermogen voor Seat Tarraco

Autonieuws

Revolutie bij Renault: nieuwe elektrische R5

Autonieuws

Porsche viert 25 jaar Boxster met speciale editie

Autonieuws
Ontdek meer