Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

MG B krijgt tweede leven als elektrische RBW EV Roadster

Steeds meer bedrijven wagen het om een cult classic in een elektrisch jasje te steken. RBW volgt nu met de EV Roadster. Want het Britse bedrijf maakt van de MG B een full EV.

Hangt het van de Europese overheden af, dan is de auto met verbrandingsmotor op zijn laatste beentjes aan het lopen. Niet enkel door automerken te verplichten CO2-vriendelijke auto’s te bouwen maar ook door benzine- en dieselauto’s te bannen in grote steden. De oplossing die steeds vaker naar boven komt? Een klassieker ombouwen naar full ev!

Maar 95 pk…

RBW EV Classic Cars is de laatste in rij die zich aan dit trucje waagt. het Britse bedrijf neemt daarvoor een MG B als basis. Geinig, want momenteel is MG op onze bodem een volledig elektrisch merk à la Tesla met de ZS EV. Waardoor de keuze niet zo gek is. Hoe dan ook, het resultaat heet bij RBW de EV Roadster. En uiteraard ga je de grootste wijzigingen onder de kap vinden.

RBW Roadster MG B-EV

Uiteraard werd de benzinemotor bedankt voor bewezen diensten. In de plaats komen tot 8 lithium-ion-batterijen voorin te liggen. De motor, die is voortaan volledig elektrisch en prijkt tussen de achteras. Die vrij compacte elektromotor zorgt voor een modale 95 pk. Waardoor RBW aangeeft dat deze EV Roadster vooral gemaakt is voor plezierritjes. Extra onderstreept door de sprint naar de honderd van zo’n 9 seconden en de top van 129 km/u.

… wel tot 400 km range

Een Nissan Leaf zal je hier dus niet mee naar huis rijden aan het stoplicht. Al maakt de EV Roadster op een andere manier indruk. Want door een sensibele elektromotor te plaatsen weet de retro-rakker opvallend ver te geraken op één lading elektriciteit. Ga je voor de topversie met 8 accu’s, dan kijk je naar een range die richting de 400 kilometer loopt. Meer dan genoeg voor een roodtrip op een zonnige dag.

RBW Roadster MG B-EV

Niet onbelangrijk trouwens: het gehele onderstel is van RBW zelf. Dat onderstel heeft double wishbones rondom, nieuwe veren, dempers en laat via de nieuwe remmen regeneratief remmen toe. Prijs voor dit pareltje? De startprijs lijkt ergens rond de 100.000 euro te liggen. 30 stuks zal RBW maken van deze Roadster, daarna volgt een Coupé. Of Brexit dit speeltje nog wat duurder zal maken voor Europese vastelandklanten? Zonder twijfel.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Hummer verrijst uit zijn as als elektrische auto

Autonieuws

Dacia Spring Electric doet gooi naar goedkoopste EV op de markt

Autonieuws

Renault vermenigvuldigt E-Tech-hybridegamma

Autonieuws
Ontdek meer