Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

MG neemt elektrische tweezitter mee naar Shanghai

Ook onder Chinese vlag is MG de liefde voor sportieve tweezitters niet kwijt. De Cyberster is een elektrische conceptcabrio die 800 kilometer ver geraakt. Hij wordt op het salon van Shanghai getoond.

Goed nieuws voor liefhebbers van Britse tweezitscabrio’s. MG gaat op het salon van Shanghai een conceptcar laten zien die een roadster aankondigt. Volgens de huidige filosofie van het merk wordt dat uiteraard geen benzinemodel, maar een elektrisch model.

Britse looks

De MG Cyberster toont de toekomstvisie van het Chinees-Britse merk. De conceptcar verwijst naar de traditie van het merk en neemt onder meer elementen van de beroemde MGB over. Zo zien we klassieke ronde koplampen, maar die worden verborgen als de auto niet gestart is. Een accentuerende led-strook duidt de belangrijke lijnen van de auto aan. Achteraan kun je niet naast de led-lichten kijken die de Britse Union Jack-vlag vormen. Zij worden volledig in het koetswerk geïntegreerd, en verwijzen ook hier uiteraard naar het Britse erfgoed van MG.

AS24 MG achter

800 kilometer rijbereik

Het design zit dan wel vol nostalgie, de aandrijflijn is wel degelijk futuristisch. MG houdt de technische specificaties nog voor zich en laat voorlopig maar twee elementen los: de Cyberster is elektrisch en beschikt over een rijbereik van 800 kilometer. De sprinttijd van 0 naar 100 km/u? Minder dan 3 seconden. Een waardige concurrent voor alle sportieve roadsters van vandaag.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Is deze Mohs SafariKar excentriek, luxueus... of gewoon vreemd?

Autonieuws

Hummer EV wordt elektrische SUV van superlatieven

Autonieuws

Mercedes CLS passeert langs plastisch chirurg

Autonieuws
Ontdek meer