Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Mini Hopkirk Edition eert overwinning Monte Carlo rally in 1964

Het onmiskenbaar succes van Mini? Dat heeft het merk voor een groot deel te danken aan de overwinning van Patrick Hopkirk in de rally van Monte Carlo 1964. Mini werd plots hip. Waardoor een eerbetoon geen jaar te vroeg komt.

Geloof het of niet maar in de eerste levensjaren van de BMC Mini stond de kleine Brit gekend als een stinkende en lekkende koekdendoos. Het was een budgetkarretje met een best leuk rijgedrag maar niets meer. Tot de mythische rally van Monte Carlo in 1964. Het jaar waarin de Mini plots een hebbeding werd in heel Europa.

Underdog

De petieterige Mini wist namelijk heftig gemotoriseerde landjachten zoals de Ford Falcon naar huis te rijden tijdens de zware uithoudingsrace. De underdog wrat de pk-monsters met huid en haar op. Met dank aan Patrick Hopkirk. De man die een knalrode Mini met nummer 37 richting de overwinning stuurde. En Patrick, die krijgt nu een blijvend eerbetoon, dankzij de Mini Hopkirk Edition.

Mini Patrick Hopkirk Edition

Een auto die visueel zo dicht mogelijk bij zijn succesvolle voorvader wordt gebracht. Uiteraard dankzij de knalrode kleur en witte striping maar ook door een moderne interpretatie van de mistlichten op de neus en de nummer op de flank.

Wie is patrick?

Mini hoopt dat je je met deze Hopkirk Edition spontaan terug in 1964 waant. Al denken wij dat je eerder wat werk zal hebben met uitleggen waarom je Mini vol met handtekeningen staat en wie Patrick Hopkirk nu juist is.

Mini Patrick Hopkirk Edition

Het Britse merk geeft je trouwens de keuze om je Hopkirk Edition te laten baseren op de Cooper S of de John Cooper Works. Motorisch voert Mini geen wijzigingen door. Hoe dan ook zal dit met 100 stuks een vrij zeldzame verschijning worden. Eentje die er stiekem ook zeer knap uit ziet. Een geslaagde special edition dus!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Dit is de retro-Fiat die de Italianen dringend moeten bouwen

Autonieuws

Fiat New 500 3+1: een deurtje extra

Autonieuws

Hyundai i20 N: inspiratie uit de rally

Autonieuws
Ontdek meer