Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuwe generatie Opel Mokka zet z’n zonnebril op

Opel had geen beter moment kunnen kiezen om haar nieuwe generatie Mokka te lanceren. Want de compacte crossover doet het voortaan met een zonnebril op de snuit én elektrificatie.

De “Opel Vizor” noemt het Duitse merk haar nieuw familiegezicht. Een snuit die zich inderdaad laat typeren door een soort van zwarte zonnebril die de koplampen met elkaar verbindt. Al zouden we daardoor bijna het belangrijkere nieuws vergeten: de Mokka ziet er in zijn nieuwe generatie zowaar sexy uit!

Geen Karl

Oké, we lopen misschien wat te hard van stapel maar naar Opel-iaanse normen is deze Mokka uitermate expressief vormgegeven. Zet er de Karl maar eens naast en je begrijpt wat we bedoelen. Zonder twijfel het gevolg van nieuw management. Want Opel valt tegenwoordig onder de Franse PSA-groep met Peugeot, Citroën en DS in handen. Waardoor de teugels duidelijker wat losser mogen.

Opel Mokka 2020

De link met zijn voorganger is dan ook zo goed als verdwenen. Deze nieuwe Mokka ziet er niet enkel lichtvoetiger uit, dat is hij ook. Zo is hij een stukje compacter en zo maar even 120 kilogram lichter. Met dank aan het platform dat Opel mocht lenen van PSA.

Hip voor een Opel

Dat platform zorgt er, net zoals bij de nieuwe Corsa, voor dat overhangen beperkt kunnen worden. Dus hoewel deze Mokka korter is, zal je dat niet meteen voelen in het interieur. Meer nog, de ruimte tussen de wielen werd zelfs wat groter. De koffer is met 350 liter identiek aan zijn voorganger.

Opel Mokka 2020

Voorin merk je meteen de twee stevige schermen op die in elkaar over lijken te lopen. Ook dit zagen we nog nooit eerder bij Opel. Onderhuids verbergen de schermen uiteraard de software die we ook kennen bij Peugeot 2008 en co. Fysieke bediening voor de ventilatie maakt het feestje af.

Mokka-e

Net zoals de nieuwe Corsa komt deze Mokka er ook meteen als volledig elektrisch model. Die Mokka-e krijgt een accu van 50 kWh die zijn peut naar een elektromotor op de vooras mag sturen van 136 pk (260 Nm). Theoretische range? 322 kilometer. Niet slecht!

Opel Mokka 2020

Naast EV is er ook nog plaats voor klassieke verbrandingsmotoren. Al zal Opel die pas later bekend maken. Nu goed, ga even bij Peugeot piepen (2008) en je weet perfect wat er deze Mokka nog te wachten staat. Een Opel waar we naar uit kijken, de wonderen zijn de wereld nog niet uit!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Audi e-tron doet aan sport: e-tron S!

Autonieuws

Land Rover Defender ook als lichte vracht: Defender Hard Top

Autonieuws

Toekomst Autosalon Genève onduidelijk

Autonieuws
Ontdek meer