Ga naar hoofdinhoud

Nissan Juke: Pionier 2.0

Na een ongewoon lange carrière van bijna 10 jaar, schuift Nissan eindelijk een nieuwe Juke naar voor. De nieuwe Juke moet het geplaagde Nissan wat ademruimte verschaffen.

De Nissan Juke was de allereerste stads-crossover en was lange tijd verantwoordelijk voor erg goede cijfers bij Nissan. In die mate dat het merk zich quasi uitsluitend op SUV’s begon toe te leggen. Alleen, zelfs in een markt waar de SUV nog steeds bijzonder populair is, slaan de cijfers van Nissan tegen. Maar de Juke begon dan ook wel zijn leeftijd te verraden. Hij was bij zijn debuut erg avant-garde, maar was inmiddels een oude hippie geworden. Een nieuwe visie op de Juke is dus erg welkom.

Nissan-Juke-2020-1280-12

Nieuwe interpretatie

Goed nieuws voor de fans van de Nissan Juke: het design grijpt meteen terug naar enkele kenmerken die de eerste Juke zo bijzonder maakten. Zoals zijn coupé-lijn, zijn hoge gordellijn, de ronde lichten met daarboven een strakke lichtlijn. De Juke blijft de Juke, maar dan wel aangepast aan deze tijd. Daarbij zien we dat de nieuwe Nissan Juke een heel stuk groter wordt. Zo meet hij meer dan 4,2 meter in de lengte. Dat moet hem meteen ook ruimer maken, vooral dan achteraan. De koffer is 20 procent groter: 422 liter. Toch weet hij tegelijk ook nog 23 kilogram van zich af te schudden.

Nissan-Juke-2020-1280-34

Op dit moment schuift Nissan slechts één motor naar voor: de 1-liter driecilinder benzineturbo met 117 pk. Hij komt zowel met manuele zesbak als met zeventraps dubbelekoppelingsbak.

Nissan-Juke-2020-1280-36

Nissan propt de nieuwe Juke voorts vol technologie. Hij zal over tal van online-mogelijkheden beschikken, met onder meer een wifi-hotspot voor de passagiers. Via de smartphone zal je verschillende parameters op afstand kunnen regelen. Hij krijgt voorts nog intelligente cruise-control, actieve rijvakcorrectie en een actief ingrijpende dodehoeksensor, een primeur in deze klasse.

Nissan-Juke-2020-1280-33

De eerste leveringen volgen eind november, maar een prijs is nu nog niet bekend. De eerste testritten zijn voorzien voor oktober. Meer uitleg krijgen we dan.

Nissan-Juke-2020-1280-21

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Kia Sorento: Ook elektrisch

Autonieuws

Chevrolet Camaro: Zeldzaam en toch ‘maar’ 100.000 dollar

Autonieuws

Erhard Schnell: Vader van Opel GT overleden

Autonieuws
Ontdek meer