Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Nissan Qashqai: bescheiden en hybride (2021)

Nissan haalt het doek van zijn nieuwe Qashqai. De stijl lijkt amper te wijzigen, maar onderhuids verschijnt er wel een hybride aandrijflijn.

Sinds zijn lancering in 2006 is de Nissan Qashqai ononderbroken een bestseller geweest in Europa, ondanks de komst van talloze concurrenten. Om die koppositie niet te verliezen, heeft Nissan een nieuwe generatie van de compacte SUV klaar.

AS24 Nissan voor

Nieuwe stijl?

Op het eerste gezicht kiest deze derde generatie Qashqai voor een relatief bescheiden stijlevolutie. Er is een nieuwe voorkant met een prominenter radiatorrooster en een agressievere lichtsignatuur. Maar verder lijkt deze nieuwe generatie eerder op een grondige facelift dan op een nieuwe start.

Binnenin verandert er wel wat meer. Daar zie je een horizontaal dashboard met een scherm van 9 duim voor het infotainment. De tellers zijn voortaan digitaal weergegeven op een scherm van 12,3 duim. Er is optioneel zelfs een head-updisplay. Voor de rest biedt de Qashqai uiteraard verbinding met je smartphone via Apple CarPlay en Android Auto, maar ook via Google Assistant of Amazon Alexa.

AS24 Nissan interieur

Revolutie onder de kap

Ook het motorgamma maakt een grote sprong voorwaarts. De kleine 1,3-liter turbobenzine is er nog steeds, maar krijgt voortaan milde hybride ondersteuning. De instapversie van 138 pk schakelt manueel, de versie van 156 pk kan worden gekoppeld aan een CVT-transmissie en aan vierwielaandrijving.

AS24 Nissan achter

De grootste nieuwigheid op motorvlak is echter de komst van de E-Power. Dat is een nieuwe hybride aandrijflijn die een 1,5-liter benzinemotor van 154 pk als generator gebruikt. Hij produceert energie om een batterij op te laden die op zijn beurt een elektromotor van 188 pk voedt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Audi Q5, A6 en A7 met stekker krijgen meer rijbereik

Autonieuws

VAB bekroont Skoda Octavia, Dacia Duster en MG ZS EV

Autonieuws

Volkswagen viert 45 jaar Golf GTI met speciale Clubsport 45

Autonieuws
Ontdek meer