Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Officieel: BMW 4 Reeks Gran Coupé, het rijtje compleet (2021)

Het rijtje is compleet: de BMW 3 Reeks Berline en Touring én de 4 Reeks Coupé en Cabrio krijgen het gezelschap van de 4 Reeks Gran Coupé.

De BMW 4 Reeks Gran Coupé is aan zijn tweede generatie toe. De berlineversie van de coupéversie van de 3 Reeks Berline is de laatste in het rijtje van de 3 Reeks en 4 Reeks die ze in München nog aan het voorbereiden waren. Net als zijn voorganger is deze nieuwe 4 Reeks Gran Coupé een vierdeurscoupé - of liever: vijfdeurscoupé, want de kofferklep zwaait volledig open en onthult 470 tot 1.290 liter aan kofferruimte.

AS24 BMW 4 Reeks Gran Coupé 2021 statisch voor

Geen verrassing

De Gran Coupé switcht net als de 3 Reeks en 4 Reeks naar het CLaR-platform van BMW. Dat maakt hem zo’n 14 centimeter langer, een kleine 3 centimeter breder en 5 centimeter hoger dan zijn voorganger. De 4,78 meter lange 4 Reeks Gran Coupé is qua looks geen verrassing sinds we weten hoe de volledig elektrische i4 eruitziet. Dat betekent ook dat hij het imposante radiatorrooster krijgt, dat in tegenstelling tot bij de i4 natuurlijk wél volledig functioneel is.

AS24 BMW 4 Reeks Gran Coupé 2021 statisch achter

Zes-in-lijn

Onder de motorkap van deze Gran Coupé zitten immers klassieke verbrandingsmotoren. Vier- en zescilinders om precies te zijn. Het dieselaanbod bestaat voorlopig alleen uit de 420d, met 2.0-viercilinder van 190 pk. Die is eventueel ook te krijgen met xDrive-vierwielaandrijving. Het benzineaanbod begint bij de 420i van 184 pk, en wordt voor het eerst aangevuld met een M Performance-model. De M440i xDrive krijgt een milde hybride zes-in-lijn van 374 pk. Alle motoren zijn standaard gekoppeld aan een achttrapsautomaat.

AS24 BMW 4 Reeks Gran Coupé 2021 interieur

Ruimer binnenin

Binnenin is de nieuwe Gran Coupé tot slot iets ruimer dan zijn voorganger. De zowat 5 centimeter langere wielbasis levert meer ruimte op voor de passagiers achteraan, terwijl de inzittenden vooraan optimaal kunnen profiteren van het infotainment via draaiknop, touchscreen of stembediening. Zowat al die zaken worden integraal overgeheveld uit de 3 Reeks en 4 Reeks, inclusief de vormgeving van het dashboard. Dit najaar staat de nieuwe BMW 4 Reeks Gran Coupé bij de dealers.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Ford Puma ST Gold Edition: ideetje van sociale media

Autonieuws

Porsche 911 GT3 Touring is de 911 die je moet hebben

Autonieuws

Waterstof in je Defender: Land Rover test prototype

Autonieuws
Ontdek meer